Rode Duivels onder stoom? Picasso Village is nu drie keer groter

Rode Duivels onder stoom? Picasso Village is nu drie keer groter

Foto: ghl

Lochristi -

We schreven het al eerder: hoe meer voetbalplezier voor de Belgen, hoe meer mensen er kunnen bij zijn. Vanaf komende zondag – de achtste finales van het EK – verdrievoudigt het voetbaldorp van de Picasso zijn capaciteit. Juichen voor Lukaku en De Bruyne kan nu met 1200 man in plaats van 400.

“We hebben het hele terrein heringericht”, vertellen Ben en Martin. “Binnen is alles herschikt en blijft de bestaande formule – 100 bartafels met telkens 4 mensen – bestaan. Er zal wel meer plaats zijn, want alle togen en drankvoorzieningen zijn naar buiten verplaatst. De tickets hiervoor kunnen alleen in het café aangekocht worden.” (lees verder onder de foto)

Rode Duivels onder stoom? Picasso Village is nu drie keer groter
Foto: ghl


“Buiten plaatsen we een nieuw scherm, opnieuw van superkwaliteit, en daar kunnen vanaf nu nog eens 800 mensen terecht. Wel nog altijd aan lage biertafels, maar wel voor acht personen telkens. De tickets daarvoor kunnen online aangeschaft worden. Nieuw is dat die ook per stuk kunnen worden aangekocht. En mocht het regenen: ook voor die mensen is onderdak voorzien.”

Zondag maken ze er in Picasso Village een dubbel feestje van, want ook de achtste finale van onze Noorderburen kan u er volgen op de grote schermen om 18 uur. Vanaf 14 uur zijn er dj’s om de voetbalsfeer op gang te trekken. Ook om een en ander te eten komen er meer mogelijkheden op het terrein achter de drankencentrale in Dorp-Oost. (lees verder onder de foto)

Rode Duivels onder stoom? Picasso Village is nu drie keer groter
Foto: ghl

Nog iets anders op het oog? De rustige locatie, eveneens met groot scherm, blijft ook gewoon bestaan op het achterterras en aan de speeltuin van het café in Dorp-West. U merkt het: voetbalplezier van de ene kant van het dorp, tot de andere kant. En hier en daar ook nog met een paar locaties ertussen.

Deviltime, u zal het geweten hebben in Lochristi.De nieuwe formule die bij de achtste finale ingaat, blijft gehandhaafd tot en met 11 juli, de dag van de finale. Want ook dan zullen de Rode Duivels ons nodig hebben. Hopen we.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio