Jürgen Conings wordt zaterdag gecremeerd, mogelijk vrijdag begroeting

Video: Het Nieuwsblad

Maasmechelen / Dilsen-Stokkem -

Komende zaterdag vindt de uitvaart van Jürgen Conings plaats in Maasmechelen. Vrijdagavond zou er mogelijkheid tot begroeting zijn bij uitvaartcentrum Papillon. De familie vraagt om sereniteit.

Politie en parket waren meer dan een maand op zoek naar militair Jürgen Conings. Diens stoffelijke resten werden vorige zondag toevallig gevonden in het Dilserbos. Een autopsie heeft ondertussen uitgewezen dat hij zelf uit het leven stapte.

LEES OOK. Hoe komt het dat plots twee mensen lichaam van Jürgen Conings ontdekken? En waarom werd daar niet gezocht? Alain Remue legt uit (+)

Ondertussen is de uitvaart van Conings geregeld. De procureur des Konings heeft toestemming gegeven voor een crematie, die zal wellicht zaterdag plaatsvinden. “Vrijdagavond wordt hier de mogelijkheid geboden tot een begroeting van 19 uur tot 20.30 uur”, licht Maarten Stulens van uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen toe. “De uitvaart zelf zal in intieme kring plaatsvinden, op strikte uitnodiging, daar zal nauwlettend op worden toegezien.”

Voor de begroeting vrijdag zijn enkele bijzondere maatregelen genomen. “De politie is geïnformeerd en zal toezien dat alles goed verloopt. De familie vraagt om sereniteit, ze wil geen vlaggen, spandoeken of betogingen, daar zijn ze niet mee opgezet”, zegt Stulens. “Mensen mogen in alle sereniteit een laatste groet brengen. Het is niet de bedoeling dat het een manifestatie voor het ene of andere wordt, absoluut niet. In dat geval zal de politie onmiddellijk ingrijpen. Dat is ook gevraagd door de familie, die wil dat alles rustig verloopt.”

“Er gelden trouwens ook nog coronamaatregelen,” geeft de begrafenisondernemer nog mee. “Een begroeting is sinds kort opnieuw toegestaan, maar uiteraard moet dat gebeuren met mondmaskers. Handen geven of een knuffel, dat kan nog niet. De familie zal ook afgeschermd worden. Via onze website zal een aankondiging en informatie terug te vinden zijn over de begroeting. Er komt ook een digitale rouwbrief en een rouwprentje.”

Conings krijgt een burgerlijk afscheid, zonder militair karakter. Mensen kunnen hun rouwbeklag ook schriftelijk doen, het rouwcentrum verzamelt de post voor de nabestaanden.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

MEER NIEUWS