Jour Tibour organiseert concertenreeks in bubbel van vier: “Maximaal 400 bezoekers”

Jour Tibour organiseert concertenreeks in bubbel van vier: “Maximaal 400 bezoekers”

De organisatoren gaan dit jaar voor een aangepaste coronaversie, vanaf volgend jaar volgt een vernieuwde versie van Jour Tibour. Foto: RR

Nijlen -

In park Tibourschrans in Nijlen worden er door de organisatoren van Jour Tibour deze zomer drie concertavonden en twee concertnamiddagen georganiseerd. Bij deze Tibourfeesten kan het publiek in bubbels van vier de optredens volgen.

“De laatste gewone editie van het Nijlense muziekfestival Jour Tibour vond plaats in 2018. Na tien jaar was het voor de festivalcrew tijd om even een pauze te nemen en op zoek te gaan naar nieuw organisatietalent. Tussendoor gooide ook de pandemie roet in het eten. Maar volgend jaar, in de zomer van 2022, neemt de organisatie de draad weer op met enkele nieuwe jonge vrijwilligers én een aangepast festivalconcept”, licht jeugdconsulent Gunther Melis al een tipje van de sluier op.

Die plannen zijn voor volgend jaar. In deze zomer van 2021 komt er ook een coronaveilige, beperkte versie. “De festivalwerkgroep zorgt de eerste week van augustus voor een alternatief”, zegt cultuurbeleidscoördinator Annelies Tack. “In park Tibourschrans worden er drie concertavonden en twee concertnamiddagen georganiseerd. De concerten staan telkens open voor maximaal 400 bezoekers. Er zijn per concert telkens 100 bubbeltafels beschikbaar voor vier personen, zodat alles coronaproof kan verlopen.”

Equal Idiots

De festivalwerkgroep kreeg bij de programmatie advies van de cultuurraad, de kinderraad, de seniorenraad en de jeugdraad. Het resultaat is een gevarieerd festivalprogramma op 3, 4 en 5 augustus 2021. Op dinsdagavond 3 augustus bijt Metejoor de spits af. Woensdagnamiddag 4 augustus zal de Ketnetband het jonge publiek lokken, met onder andere Giovanni Kemper van Nachtwacht en Ketnet-wrapper Gloria Monserez. Woensdagavond mag High Hi het mooie weer komen maken.

Donderdag 5 augustus mogen de Nijlense senioren uitkijken naar de winnaar van The Voice Senior van 2018: John Leo brengt een namiddagconcert. De Tibourfeesten krijgen donderdagavond als afsluiter de Belgische topband Equal Idiots! op bezoek.

De ticketverkoop zal starten op maandag 28 juni vanaf 9 uur via www.ticketgang.be of aan het onthaal van het gemeentehuis. Tickets kosten 20 euro voor vier personen aan een bubbeltafel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio