Presidentskandidaat Andrew Yang geeft verlies toe in burgemeesterverkiezing New York

Presidentskandidaat Andrew Yang geeft verlies toe in burgemeesterverkiezing New York

Foto: AFP

Voormalig presidentskandidaat Andrew Yang heeft twee uur na het sluiten van de stembureaus toegegeven dat hij de Democratische nominatie voor burgemeester van New York niet kan winnen. Hij werd gezien als favoriet. Drie kandidaten zijn nog in de running, met Eric Adams voorlopig aan de leiding.

“Ik ben een cijferman. En ik ga niet de volgende burgemeester van New York City zijn, gebaseerd op de cijfers die vanavond binnenkomen”, verklaarde Yang.

Dertien Democraten hadden zich kandidaat gesteld om de nominatie van hun partij binnen te halen voor het burgemeesterschap. Op basis van de eerste resultaten staat de voorzitter van Brooklyn Borough, Eric Adams, aan de leiding, maar het kan nog weken duren voor de uitslag definitief bekend is.

Op de voorlopig tweede plaats staat Maya Wiley, gevolgd door Kathryn Garcia en op ruime afstand door Yang en vervolgens de andere kandidaten. De winnaar van de Democratische voorverkiezing maakt een goede kans om na de algemene verkiezing in november huidig burgemeester Bill de Blasio op te volgen in het Democratische bastion.

In de Republikeinse voorverkiezing staat Curtis Sliwa voorlopig aan de leiding.

Corrigeer

MEER NIEUWS