Zes jaar cel voor snee van 19 centimeter in gezicht: “Enkele millimeters verschil en hij was dood”

Zes jaar cel voor snee van 19 centimeter in gezicht: “Enkele millimeters verschil en hij was dood”

Foto: SLN

Gent -

Een litteken van 19 centimeter in zijn gezicht. Daar moet een bewoner (42) van de Kongostraat in Gent mee rondlopen na een aanslag op zijn leven met een mes. De dader, een 47-jarige Tunesiër, is woensdag veroordeeld tot zes jaar opsluiting.

Buurtbewoners hoorden vorige zomer een enorm geschreeuw in een huis in de Kongostraat. Twee vrienden waren er na een nacht vol drank en drugs op bezoek bij een vriend. Alle drie de aanwezigen hebben de Tunesische nationaliteit. Ze zouden ruzie hebben gekregen over de slechte kwaliteit van drugs, maar over wat er precies gebeurde, lopen de verklaringen uiteen.

Zeker is dat de bewoner van het huis en een van de bezoekers plots met een mes tegenover elkaar stonden en de situatie snel escaleerde. De bezoeker haalde in één beweging uit en veroorzaakte een snee van 19 centimeter in het gezicht van de bewoner, op enkele millimeters van de slagader. Gelukkig kan het slachtoffer het nog navertellen.

Geen poging moord

De zaak kwam voor de rechtbank en woensdag werd het vonnis uitgesproken. “De dader kan geen enkele andere intentie hebben gehad dan het doden van zijn slachtoffer”, was de rechter duidelijk. De zaak werd als poging doodslag en niet als poging moord gekwalificeerd omdat de voorbedachtheid niet werd aangetoond. Die twijfel speelde in het voordeel van de beklaagde.

Van wettelijke zelfverdediging was volgens de rechter geen sprake en de messentrekker werd veroordeeld tot zes jaar cel. Hij moet aan het slachtoffer ook 10.000 euro schadevergoeding betalen en enkele duizenden euro’s aan zijn familie. “Het slachtoffer heeft een litteken van 19 centimeter in zijn gezicht. Wanneer hij in de spiegel kijkt, wordt hij voor de rest van zijn leven herinnerd aan deze feiten”, besluit de rechter.

LEES OOK. Moordpoging in centrum Gent. Tunesiër (46) aangehouden

Zes jaar cel voor snee van 19 centimeter in gezicht: “Enkele millimeters verschil en hij was dood”
Foto: SLN
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio