Overleden bokser Julien (87) verbood eigen zoon om te boksen

Overleden bokser Julien (87) verbood eigen zoon om te boksen

Foto: if

Gent / Wondelgem -

Julien Sirejacob bokste 133 amateurkampen bij elkaar waarvan hij er amper 13 verloor. Toch sprak Julien zelden over zijn carrière en verbood hij zijn zoon zelfs om “voor geld op zijn gezicht te laten slaan.” Vorige week is de Wondelgemnaar op 87-jarige leeftijd overleden.

In de jaren vijftig was Julien Sirejacob een geduchte tegenstander in de ring en een klinkende naam in het bokswereldje. Met clubleden Roger Verhelst en Bob Stevens van Excelsior Ledeberg vormde hij een gouden trio dat ook verdienstelijk met de Belgische selectie bokste in Frankrijk.

“Maar tegen ons sprak ‘pepe’ er weinig over”, zegt zijn kleindochter Kelly (39). “Als hij het er toch over had, zei hij dat hij enkel bokste voor wat zakgeld. Een kamp leverde hem 150 Belgische frank op, die hij braaf afgaf aan mijn grootmoeder zodat het gezin wat kon sparen. En toen mijn vader ook wou boksen, verbood pepe het vlakaf. “Je krijgt al zakgeld en hoeft dus niet op je gezicht te laten slaan”, was zijn uitleg.

Julien ging aan de slag in een textielfabriek, waar hij de 2 jaar jongere Louise Raes leerde kennen. Louise was een lenige turnster die vaak deel uitmaakte van de menselijke piramide in de 1 mei-stoet. Hij werkte vele jaren bij Sidmar terwijl zijn vrouw Louise café De Kouter uitbaatte in de Morekstraat. De laatste jaren woonde het koppel in de Vandernootstraat.

Overleden bokser Julien (87) verbood eigen zoon om te boksen
Julien en Louise op de 65ste verjaardag van hun huwelijk Foto: if

Vorig jaar vierden Julien en Louise de 65ste verjaardag van hun huwelijk. “Pepe leed toen al aan bloedkanker. Om de zoveel weken werd zijn bloed ververst, waardoor hij toch nog enkele jaren kon blijven leven.”

Haar grootouders hebben altijd een belangrijke plaats ingenomen in Kelly’s leven. “Ze hebben altijd voor me gezorgd. Als kind en ook als jongvolwassene. Ik kon hen alles vragen en alles zeggen. Ik ga pepe hard missen.”

Vrijdag 25 juni om 10 uur krijgt Julien Sirejacob een uitvaart in de Sint-Catharinakerk in Wondelgem.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio