Klas van Virgo Maria in Merksem wint ‘De Gouden Klas’

Klas van Virgo Maria in Merksem wint ‘De Gouden Klas’
Merksem -

Klas 2C van basisschool Virgo Maria uit Merksem is De Gouden Klas geworden. De leerlingen deden de meeste en de beste sportieve en creatieve uitdagingen van alle deelnemende klassen. Als beloning kregen ze woensdag een optreden van Sarah en Bavo van Ketnet Junior.

Met de Olympische Spelen in aantocht, werden ook de leerlingen van alle Vlaamse scholen warm gemaakt voor sportieve uitdagingen. Het project De Gouden Klas bracht daarom de voorbije maanden een laagdrempelig en coronaproof sport- en beweegaanbod tot in de kleuter- en lagere scholen. De leerlingen moesten zo veel mogelijk sportieve en creatieve uitdagingen volbrengen om zo voor goud te gaan. Tegelijkertijd maakten de jonge sportievelingen op een speelse manier kennis met de Olympische Spelen en met Antwerpen als olympische stad.

Alle scholen in Vlaanderen konden gratis inschrijven op het sport- en beweegaanbod. In de stad Antwerpen schreven vijfenveertig scholen zich in, goed voor meer dan tweehonderd deelnemende klassen. Het goud was uiteindelijk voor de leerlingen van 2C van Virgo Maria. Zij werden getrakteerd op een bezoekje van Sporting A-mascotte Antwan en een optreden van Sarah en Bavo van Ketnet Junior.

Schepen van Sport Peter Wouters (N-VA) feliciteerde de leerlingen. “Felicitaties ook aan klas 2C van basisschool Virgo Maria, een mooie en verdiende winnaar. We hopen dat de sportieve microbe jullie nooit meer loslaat en we zijn blij dat jullie een bijzonder uitdagend schooljaar in schoonheid kunnen afsluiten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio