Elf bromfietsen in beslag genomen tijdens gerichte actie in Merksem

Elf bromfietsen in beslag genomen tijdens gerichte actie in Merksem

De actie was gericht op bromfietsers na klachten over gevaarlijk rijgedrag en lawaaihinder. Foto: Politie Antwerpen

Merksem -

De Antwerpse politie heeft woensdag elf bromfietsen in beslag genomen op de Bredabaan in Merksem. De actie was gericht op bromfietsers na klachten over gevaarlijk rijgedrag en lawaaihinder.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord en het wijkteam van de Luchtbal organiseerden woensdagnamiddag een verkeersactie op de Bredabaan. Er werd samengewerkt met de mobiele eenheid, de verkeerspolitie en inspecteurs van de RVA.

De actie was gericht op bromfietsers na klachten over gevaarlijk rijgedrag en lawaaihinder. “Er werden 35 bromfietsen gecontroleerd”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Een bromfiets bleek onverzekerd. Vijf bromfietsen klasse B waren opgevoerd en vijf bromfietsen klasse A waren niet begrensd op 25 kilometer per uur.” Alle elf voertuigen werden getakeld.

Twee geseinde bestuurders gevat

Verder werden er ook 49 alcoholtesten afgenomen bij bestuurders. Niemand had te veel gedronken. Twee bestuurder hadden de gsm in de hand, een minderjarige bestuurder bleek niet over een rijbewijs te beschikken.

Een brommer reed rond met een geseinde nummerplaat. De bestuurder bleek zelf geseind en werd uitgeleverd aan het parket voor verder onderzoek. Een andere geseinde bestuurder reed rond met 10.000 euro cash. Het geld werd in beslag genomen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio