Ann Christy krijgt gedenkplaat (en rozen) in Berchem

Ann Christy krijgt gedenkplaat (en rozen) in Berchem

Bewonderaar Luc Ferdinand en districtsburgemeester Evi Van der Planken bij het gedenkplaatje. Foto: Joris Herregods

Berchem -

In de Jennevalstraat waar Ann Christy gewoond heeft, is donderdagnamiddag een gedenkbordje onthuld ter ere van de beroemde zangeres. Dat gebeurde nadat grote bewonderaar van Ann Christy, Luk Ferdinand, een verzoekschrift indiende.

Het verzoekschrift van Ferdinand werd ondertekend door bekende Antwerpenaren onder wie Warre Borgmans, Axl Peleman en Eline De Munck. “Het doet me plezier dat Ann Christy hiermee een blijvende herinnering in Berchem krijgt,” zegt Luk. “Ik wil de bewoners van het pand hiervoor van harte bedanken.”

“Het is belangrijk dat we een grote Vlaamse zangeres als Ann Christy op een gepaste manier herdenken,” vindt districtsburgemeester Evi Van der Planken (N-VA). “Ze woonde een hele tijd in deze woning en wat verderop in deze Berchemse wijk. Als verwijzing naar een van haar bekendste liedjes, onderzoeken we verder hoe we ‘de roos’ een prominente plaats in onze wijk Vijfhoek kunnen geven.” Dat idee spreekt Luk Ferdinand erg aan. “Ik kan dat alleen maar toejuichen. Het is een mooi eerbetoon aan een grote zangeres.”

Ann Christy krijgt gedenkplaat (en rozen) in Berchem
Luk Ferdinand. Foto: Patrick De Roo

Ferdinand is overigens niet aan zijn proefstuk toe. Hij zorgde er eigenhandig voor dat er een Ann Christy-plein kwam in Meise, waar de zangeres in 1984 overleed. Maar wat in Meise kan, moest volgens hem ook in Antwerpen kunnen. “Ik noem mezelf geen fan, maar een bewonderaar. Iemand die ontroerd is door haar persoonlijkheid. Ze heeft altijd gekozen om voor een moeilijk muziekgenre te gaan en ze besteedde veel aandacht aan haar prachtige teksten. Maar ze heeft het ook heel haar carrière lang moeilijk gehad en ze had geen goed management om haar op te vangen”, zei hij daar eerder over in uw krant.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio