Deceuninck - Quick-Step wisselt na bijna 20 jaar (!) van kledingsponsor: “We moesten ons budget verdrievoudigen...”

Deceuninck - Quick-Step wisselt na bijna 20 jaar (!) van kledingsponsor: “We moesten ons budget verdrievoudigen...”

Foto: BELGA

Deceuninck - Quick-Step zal vanaf volgend seizoen niet langer gekleed worden door Vermarc. De ploeg van Patrick Lefevere gaat de Italiaanse toer op.

Remco Evenepoel en zijn ploegmaats zullen vanaf 2022 rijden in truitjes van Castelli, tot nu toe de kledingsponsor van INEOS Grenadiers. Het Italiaanse merk verlaat dus de ene topploeg voor de andere in de WorldTour. Het Belgische Vermarc was sinds 2003 de vaste partner van de ploegen van Patrick Lefevere op kledingvlak.

“De breuk met Deceuninck - Quick-Step is een puur zakelijke beslissing”, vertelt zaakvoerder Marc Verbeeck bij cycling.be. “We moesten ons budget verdrievoudigen om aan boord te kunnen blijven. Ik zou al onze andere projecten moeten laten schieten om Deceuninck - Quick-Step verder te kunnen blijven sponsoren. Dat kon ik niet maken. We hebben een mooie geschiedenis samen, maar vanaf volgend jaar komt daar dus een eind aan.”

Lotto-Soudal, Sport Vlaanderen-Baloise en Bingoal-Pauwels Sauzen-Wallonie Bruxelles blijven voorlopig wel beroep doen op Vermarc.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden