‘Genieten van Schoten’ opnieuw zonder mondmasker en in autovrije Paalstraat

Winkelen in de Paalstraat. 

Winkelen in de Paalstraat. © jaa

Schoten -

De ‘opendeurdagen’ lokten dit weekend, met nochtans alleen straffe kortingen als attractie, toch heel wat mensen naar de Paalstraat.

Om meteen ook de braderij – die traditioneel eind juni plaatsvindt - in alle hevigheid te laten plaatsvinden, daarvoor achtte het gemeentebestuur de tijd toch nog niet rijp. De nieuwe handelaarsvereniging Geniet van Schoten kreeg wel groen licht om ‘opendeurdagen’ te organiseren, zeg maar een braderij light, maar dan zonder eet- en drankkramen. Zo’n veertig winkeliers rolden de rode loper uit, zetten met toelating van de gemeente hun rekken vol kleding en andere spullen aan echte ‘braderijprijzen’ op het trottoir en bleven ook zondag op post om het al bij al flink opgekomen publiek te ontvangen.

De handelaars van de Paalstraat hanteren nog de hele zondag sterk verlaagde prijzen tijdens de opendeurdagen.

De handelaars van de Paalstraat hanteren nog de hele zondag sterk verlaagde prijzen tijdens de opendeurdagen. © jaa

De gemeente had de Paalstraat en een stuk van de Theofiel van Cauwenberghslei voor dit bescheiden evenement autovrij gemaakt. Een tijdelijke maatregel. Maar het mondmasker mag ook na deze opendeurdagen worden thuisgelaten.

“We hebben de verplichting zowel in het dorpscentrum als op de wekelijkse markt inderdaad afgeschaft, al blijven we het dragen ervan wel aanbevelen”, zegt burgemeester Maarten De Veuster. (N-VA). (jaa )

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio