Hoe laat moet ik in de luchthaven zijn als ik mijn vlucht niet wil missen?

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De zomer van de vrijheid breekt aan en dat betekent dat we eindelijk weer kunnen reizen. Maar daar komen ook heel wat administratie en opzoekwerk bij kijken. Waar moeten we nu op letten als we deze zomer willen reizen? En welke regels zijn van kracht? Je leest het elke in de vakantiegids van Nieuwsblad.be. Vandaag: Hoe laat kom je best naar de luchthaven?

Dimitri Berlanger

Nu de pandemie op veel plaatsen in kracht afneemt, steeds meer mensen gevaccineerd zijn en verscheidene landen de coronamaatregelen versoepelen, nemen weer steeds meer mensen het vliegtuig. Begin juli zullen de passagiersaantallen op Brussels Airport daardoor weer tot 40.000 per dag stijgen.

Om die stroom aan passagiers te helpen beteugelen, heeft Brussels Airport een nieuwe toepassing ontwikkeld waarmee passagiers op basis van hun vluchtgegevens kunnen opvragen hoe laat ze het best naar de luchthaven komen.

De tool, die beschikbaar is op de website, houdt rekening met de openingstijden van de check-in en de drukte op de luchthaven op een bepaald moment. Deze zomer bieden 50 luchtvaartmaatschappijen vluchten naar 170 bestemmingen aan op Brussels Airport. Alles samen verwacht de luchthaven in juli en augustus 2,5 miljoen passagiers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen