Witte rook in postcentrum Zaventem: werknemers gaan vrijdag weer aan de slag

Witte rook in postcentrum Zaventem: werknemers gaan vrijdag weer aan de slag

Foto: DBG

Zaventem / Kortenberg / Tervuren / Bertem -

De onderhandelingen tussen de directie en vakbonden in het postcentrum van Zaventem zijn goed afgelopen. Dat meldt zowel vakbond ACOD Post als de directie donderdag. Woensdag hadden tientallen werknemers het werk neergelegd omdat de werkdruk in het kantoor te hoog was. Nu er een akkoord is, gaat iedereen vrijdag opnieuw aan de slag.

Woensdag, bij het uitbreken van de stakingsactie, werd er meteen tot overleg overgegaan tussen vakbonden en directie. Toen werd er nog geen akkoord gevonden, maar dat lukte donderdag wel. “We zijn erg tevreden dat we tot een oplossing zijn kunnen komen”, zegt Rudi Arnalsteen, gewestelijk secretaris bij ACOD Post. “Het was ook vandaag (donderdag, red.) nog een pittige discussie, maar we zijn eruit geraakt.”

Extra dienstrondes

Er is beslist dat er zeven extra dienstrondes zullen komen. Daardoor wordt het verdelen van de pakjes aangepakt. “Dat was erg belangrijk voor ons”, zegt Arnalsteen. “Daarnaast zullen alle rondes, zowel post als kranten, worden geanalyseerd met het oog op een betere en structurele spreiding onder de werknemers.”

Andere maatregelen gaan bijvoorbeeld over het extra aanwerven van werknemers, onder wie chauffeurs en jobstudenten. Er zullen bovendien twaalf vacatures permanent open komen te staan. Een uitgebreid aantal Franstalige werknemers zal ook een Nederlandse taaldouche krijgen.

Er werken ongeveer 120 mensen bij het postcentrum in Zaventem.

De staking trof de ruime regio rond Zaventem. In de gemeentes Kortenberg, Tervuren, Bertem, Nossegem en Zaventem zelf waren er woensdag alvast geen kranten en werd er geen post geleverd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio