Job- en rekruteringsplatform WannaWork van Sihame El Kaouakibi failliet verklaard

 
Bron: BELGA

De ondernemingsrechtbank in Antwerpen heeft donderdag het faillissement uitgesproken over WannaWork, het job- en rekruteringsplatform dat door Sihame El Kaouakibi werd opgericht. Dat bevestigt de persrechter.

Begin juni had de curator van Point Urbain, de intussen failliete vennootschap die de eventlocatie JJ House uitbaatte en waarvan Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi mede-eigenaar was, twee dagvaardingen tegen WannaWork ingediend: een voor het aanzuiveren van de rekening courant en een in faillissement.

LEES OOK. Antwerpen dagvaardt alle bestuursleden van Let’s Go Urban, ook Groen-Senator

Over de eerste dagvaarding sprak de rechtbank zich op 17 juni al uit in het voordeel van de curator. WannaWork werd veroordeeld tot de betaling van 510.000 euro, een groot deel daarvan was een som die door Point Urbain was opgehaald om WannaWork op te richten. De rechtbank oordeelde dat dat geld gebruikt kon worden om de schulden van Point Urbain aan te zuiveren.

De uitspraak over het faillissement stond oorspronkelijk gepland op 24 juni, maar de advocaten van de vennootschap kregen uitstel. Donderdag viel alsnog het faillissement.

Meer over Sihame El Kaouakibi