Nóg sneller: Cynthia Bolingo raast naar snelste Europese tijd van het jaar (en nieuw Belgisch record) op 400 meter

Nóg sneller: Cynthia Bolingo raast naar snelste Europese tijd van het jaar (en nieuw Belgisch record) op 400 meter

Foto: BELGA

Cynthia Bolingo is in bloedvorm en dat vlak voor de Olympische Spelen. Onze landgenote liep in Nancy een nieuw Belgisch record, twee dagen nadat ze haar beste tijd al eens verbeterd had op de 400 meter. Het BR staat nu op 50.29, waarmee de Belgian Cheetah bijna een halve seconde sneller was (50.72) dan zaterdag en de beste Europese jaarprestatie noteerde.

LEES OOK. Belgian Cheetah Cynthia Bolingo loopt met wit streepje op de kin, en daar heeft ze een mooie reden voor

Het record van Bolingo stond sinds de Nacht van de Atletiek in Heusden van afgelopen zaterdag op 50.72. Met haar recuperatievermogen zit het duidelijk goed, want amper twee dagen later komt ze dus met een nieuwe toptijd. Het is geleden van voormalig olympisch kampioene Christine Ohurugu in 2015 dat er nog een Europese zo hard liep.

Op de wereldranglijst van 2021 komt Bolingo nu zestiende te staan, maar op de uitgezuiverde lijst met alleen de atletes die zich wisten te selecteren voor Tokio, staat ze achtste.

Als ze in Japan ruim opnieuw onder de 51 seconden duikt, zal ze flirten met een finaleplaats.

“Ik ben niet van plan om mezelf druk op te leggen”, counterde Bolingo in Heusden. “Dit gevoel vasthouden en het zo goed mogelijk proberen doen, is alles wat ik ga proberen. Deze wedstrijd geeft me wel vertrouwen natuurlijk, maar in de maand die er nog rest, kan er nog altijd veel mislopen. Ik ben goed bezig, maar we zijn er nog niet.”

Bolingo sloot in Nancy haar olympische voorbereiding af, met een wedstrijd die dus amper twee dagen na haar vorige race kwam. “We hebben dat bewust zo geprogrammeerd. Eens testen, want ook in Tokio zullen de wedstrijden elkaar snel opvolgen”, klonk het toen.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden