Deze slagerij maakt nog als enige kaantjesworst: “Leg dat eens op de barbecue: authentiek, crunchy en met een verhaal”

Deze slagerij maakt nog als enige kaantjesworst: “Leg dat eens op de barbecue: authentiek, crunchy en met een verhaal”

Vader Johan Danneels, moeder Inge Van de Woestyne en zonen Niels en Bert draaien allemaal mee in de familieslagerij, die met de kaantjesworst een vergeten delicatesse in de toonbank heeft liggen. Foto: cte

Ertvelde / Watervliet / Oosteeklo -

Kaantjessaus kent u ongetwijfeld. Maar kent u ook een kaantjesworst? Die is enkel te koop bij slagerij Johan & Inge uit Ertvelde, waar ze van dat oer-Meetjeslandse streekproduct een ware delicatesse maken. “Iedereen wil tegenwoordig lokaal. Wel, lokaler dan de kaantjesworst kan bijna niet.”

Iedere streek heeft haar streekspecialiteit. Maar wat maakt een gerecht of drankje nét dat tikkeltje specialer? Onze reporters duiken in de potten van de makers van de bekendste streekproducten uit jouw ...