Politie neemt bromfietsen met verborgen snelheidsknop in beslag

 

 © if

Herselt, Hulshout, Westerlo -

De politie Zuiderkempen voert de controles op bromfietsen op om gevaarlijk en onaangepast rijgedrag een halt toe te roepen. De voorbije weken werden zeven bromfietsen in beslag genomen omdat de rijwielen opgedreven waren.

Eén van de prioriteiten uit het Zonaal Veiligheidsplan 2020-2025 van de politie Zuiderkempen is zorgen voor veilig verkeer. Door het aanpakken van overdreven en onaangepaste snelheid en ander verkeersonveilig gedrag wil de politie het aantal verkeersongevallen met gewonden beheersen en zelfs doen dalen. “Onze bijzondere aandacht gaat uit naar voetgangers, fietsers en bestuurders van bromfietsen”, luidt het bij de politie.

Beslag

Tijdens gerichte acties de voorbije weken zijn zeven bromfietsen in beslag genomen wegens een te hoge snelheid. “Hiervan waren twee bromfietsen uitgerust met verborgen hulpmiddelen om de snelheid bij testen op de rollentestbank te manipuleren. Verder staat een bestuurder van een bromfiets type A voor dertig dagen aan de kant omdat het rijwiel te snel rijdt. Wil de jongeman opnieuw de straat op, dan zal hij zijn rijwiel eerst in regel moeten brengen met de geldende technische normen”, klinkt het. In totaal werden zeventien bromfietsen gecontroleerd op snelheid.

Andere overtredingen

Tijdens de controles vloog ook een bestuurder tegen de lamp omdat hij geen geldig rijbewijs kon voorleggen en een rijwiel werd tijdelijk ingehouden omdat de bestuurder te diep in het glas had gekeken. Er werden ook inbreuken vastgesteld op onder andere de leesbaarheid van de nummerplaat, de ladingverzekering en het gebruik van de gsm aan het stuur. (tab)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio