Tim Declercq komt steendood over de finish na gedwongen solotocht door zware val: “We hebben hem direct laten checken”

 ©  BELGA

Slechts twee minuten had hij over om binnen de tijd over de streep te komen in de dertiende etappe van de Tour de France. Tim Declercq beleefde niet zijn leukste koersdag.

Vincent Van Genechten, Hugo Coorevits

LEES OOK. Patrick Lefevere glundert na mijlpaal voor Mark Cavendish, Wilfried Peeters zit met de gebakken peren na verloren weddenschap

LEES OOK. Vermoeide Mark Cavendish valt bijna van zijn stoel tijdens interview na evenaring Eddy Merckx: “Mijn brein werkt niet meer”

Het peloton was op iets meer dan 60 kilometer van de finish in Carcassonne bezig aan een dalend stuk en reed aan een snelheid van 65 kilometer per uur toen een aantal renners ten val kwam. Onder anderen Simon Yates, Stefan Küng, Søren Kragh Andersen, Nacer Bouhanni en Roger Kluge gingen tegen de grond. Samen met ‘El Tractor’.

Declercq stond al bij al snel recht en vervolgde zijn weg richting de streep. Maar het was bloedheet in Frankrijk en er stond heel wat wind, vaak in het nadeel dan nog. Omdat Deceuninck - Quick-Step vol voor ritwinst met Mark Cavendish ging, moest Declercq dus op zijn eentje Carcassone bereiken. Dat lukte, maar het kostte veel krachten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Heel het team heeft vandaag wel een deel van de overwinning behaald”, aldus ploegleider Wilfried Peeters. “Spijtig genoeg zat Tim in de valpartij. Hij had al de hele dag op kop gereden en moest dan helemaal alleen naar de finish. Hij was in het begin wel groggy. We lieten hem direct checken bij de Tourdokters. We kijken wat het vanavond wordt. Er zijn leukere momenten dan in zo’n warm weer daar zo tegen de grond te gaan. Hopelijk is het oké.”

 ©  BELGA

“Tim rijdt een ganse dag op kop en wordt daar niet voor beloond want komt ten val, zwaar ten val”, aldus Patrick Lefevere. “Je voelde die gravel op die smalle straatjes, dus er moest wel iets gebeuren. In de auto wisten ze het ook, maar het was bijna onvermijdelijk.”

 ©  AFP

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Tour de France

Video

Keuze van de redactie