Parachute gaat niet volledig open: man overleeft als bij wonder val van 4 kilometer en “landt” in keuken

Parachute gaat niet volledig open: man overleeft als bij wonder val van 4 kilometer en “landt” in keuken

Archiefbeeld. Foto: Shutterstock

Een parachutist in de Amerikaanse staat Californië is dwars door het dak van een huis bij iemand in de keuken beland. Het gaat om een Britse militair die bezig was met een oefening. Doordat zijn parachute niet volledig opende, maakte hij een duizelingwekkende val na zijn sprong vanaf 4 kilometer hoogte. Wonder boven wonder liep de man slechts lichte verwondingen op.

Dat melden verschillende Amerikaanse media. Na de val door de dakpannen en een dikke laag isolatiemateriaal en gipsplaat belandde de man op de grond in de keuken. De lijnen van de parachute liepen nog door het dak en de parachute lag erbovenop. De militair raakte slechts lichtgewond na zijn noodlanding en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

“Hij kwam door dwars het dak, door de pannen en de isolatie en er is niet eens zoveel schade aan het huis. Het is geweldig. Hij miste het keukenblok, de apparaten, alles”, vertelde Linda Sallady, de moeder van de bewoner van het huis. Die laatste was op het moment van de feiten zelf niet thuis. Buurvrouw Rose Martin noemt het feit dat de man de val overleefde “een wonder”. “Wie landt er zo zonder parachute en overleeft dat?”

De rest van de trainingsgroep van het nabijgelegen Camp Roberts landde veilig op het aangewezen landingsveld. “Er is een parachutesprong geweest waarbij een Britse soldaat samen met Amerikaanse bondgenoten in Californië aan het trainen was”, bevestigde het Britse ministerie van Defensie aan MailOnline. “De soldaat raakte slechts lichtgewond en herstelt goed.”

Volgens de plaatselijke politie was de parachutist bij bewustzijn na zijn val. “Hij had wel pijn maar geen zichtbare ernstige verwondingen”, aldus een woordvoerder van de lokale politie.

Corrigeer

MEER NIEUWS