Zomerbar

Groot gezelschap met dorst? Met deze cocktail kan je tien gasten achter elkaar snel bedienen

Groot gezelschap met dorst? Met deze cocktail kan je tien gasten achter elkaar snel bedienen

Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Met deze Paloma kan je makkelijk tien gasten achter elkaar op hun wenken bedienen.

Nodig voor 1 cocktail

15 ml limoensap

50 ml tequila Camino Real

100 ml pompelmoessap

1 tl agavesiroop

Voor de afwerking

3 soeplepels grof zout

Mespunt kaneelpoeder

Mespunt cayennepoeder

Limoen

Doen

Prepareer eerst de glazen. Doe het grof zout op een bord voeg een mespunt kaneelpoeder en een mespunt cayennepoeder toe en roer dit onder het zout. Maak de helft van de rand van je glas vochtig met een limoen en geef het vervolgens een halve zoutrand.

Doe de ijsblokjes in het glas, giet de tequila eroverheen en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer 1 keer voorzichtig door elkaar met een lepel en go!

Corrigeer