Veranderingen op coronakaart: België wordt oranje, Spanje kleurt helemaal rood en donkerrood

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

België kleurt oranje op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Nederland, Luxemburg en Spanje kleuren nu rood.

Het ECDC brengt wekelijks een stand van zaken van de Europese reisbestemmingen uit. Dat gebeurt in de vorm van groene, oranje en rode kleurcodes op een kaart. Tot vanmorgen kleurde Vlaanderen nog groen. Maar door het stijgend aantal besmettingen paste de ECDC de kleurcode voor ons land aan. Het hele land kreeg nu oranje.

Ook Cyprus kleurt rood

Ook voor Spanje ziet de situatie er nu anders uit. Tot vanmorgen was er slechts een klein deel van Spanje rood. De rest van het land was oranje. Nu kleurt Spanje helemaal rood en zijn grote delen zelfs donkerrood. En ook onze noorderburen en Luxemburg kregen rood van de ECDC. Ook in Letland ziet het er opnieuw slechter uit. Daar ging het van groen naar oranje.

Daarnaast is Cyprus niet langer oranje, maar kleurt het nu rood. Malta gaat van groen naar rood. En enkele overzeese gebieden zoals De Azoren en Martinique kregen ook rood. Ook een deel van Kroatië krijgt oranje. En een groot deel van Griekenland kleurt nu ook oranje.

Grote delen van Zweden kregen wel opnieuw een groene kleur, maar in het noorden van het land blijft oranje gelden. Zuid-Italië kleurt ook opnieuw groen.

 ©  ECDC

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer