Plofkraak in bpost-kantoor in Zandhoven: grote schade aan inkomhal en bankautomaat

© BFM

Zandhoven -

In Zandhoven is vrijdagochtend een plofkraak gepleegd op het bpost-kantoor aan de Vierselbaan. Een drietal mannen met bivakmutsen op vernielden met explosieven de inkomhal van het kantoor, waar ook een bankautomaat stond. Of ze buit konden maken, is niet duidelijk. Het is al de tweede plofkraak in regio Antwerpen op amper drie dagen tijd.

nelo, blg

De plofkraak gebeurde rond 5u. “Ik schrok wakker van een enorme knal”, vertelt buurtbewoonster Viviane. “Toen ik uit het raam keek, zag ik overal rook uit het postkantoor komen. Ik heb mijn man wakker gemaakt en we zijn gaan kijken wat er aan de hand was.”

De ravage na de ontploffing was groot. Het explosief heeft de volledige voordeur eruit geblazen. De inhoud van de bank en delen van de automaat lagen her en der verspreid over de straat.

(Lees verder onder de video.)

Getuigenis buurtbewoner © BFM

Eenmaal beneden zagen Viviane en haar man een wagen voor het postkantoor staan. De nummerplaat was afgeplakt. “Nog altijd viel mijn frank niet dat het om een plofkraak ging”, zegt ze. “Ik heb nog geroepen of ze hulp nodig hadden - heel stom, eigenlijk. Pas even later zag ik dat ze de plofkraak hadden gepleegd.” De auto is met gierende banden weggereden. Een politiewagen zette de achtervolging in.

De politie heeft er een perimeter ingesteld. Ontmijningsdienst DOVO kwam na de feiten ter plaatse om na te gaan of er nog ontploffingsgevaar dreigde en de brandweer zal nagaan of de stabiliteit van het gebouw in het gedrang is.

(Lees verder onder de foto.)

 

 © BFM

LEES OOK: Kraakactie nabij politiekantoor Essen mislukt: “Maatregelen hebben effect”

De daders konden na de feiten ontkomen met een wagen. Hun vluchtrichting is nog onbekend. De federale gerechtelijke politie zal de zaak onderzoeken. Dat onderzoek zal onder meer moeten uitwijzen of het mogelijk om dezelfde daders gaat als enkele dagen geleden in Essen, waar een - vermoedelijk mislukte - plofkraak werd gepleegd op een bankautomaat van AXA.

© rr

Bpost Zandhoven.

Bpost Zandhoven. © BFM

Bpost Zandhoven.

Bpost Zandhoven. © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio