Geen 70 kilometer per uur meer op de Brusselsesteenweg: “Een logische schakel”

Geen 70 kilometer per uur meer op de Brusselsesteenweg: “Een logische schakel”

Foto: Google Maps

Gent / Melle -

De snelheidslimiet op de Brusselsesteenweg tussen Gentbrugge en Melle wordt verlaagd. Waar een auto nu nog 70 kilometer per uur mag, zal dat straks 50 kilometer per uur zijn.

“De snelheid tussen de Land Van Rodelaan en de grens met Melle wordt teruggebracht van 70 km/u naar 50 km/u.” Dat staat in een nieuw politiereglement dat deze week is aangenomen door het schepencollege van Gent. Daarmee wordt de snelheidslimiet over de hele Brusselsesteenweg teruggebracht naar 50 kilometer per uur.

Op een stuk tussen Gentbrugge en Melle mag je nu nog 70 kilometer per uur. “Maar het gaat hier om een gebied gaat binnen de bebouwde kom met diverse niet door verkeerslichten geregelde oversteekplaatsen”, klinkt het.

“Sedert 20 mei 2021 zitten bovendien alle aanliggende straten (met uitzondering van de Land Van Rodelaan) in zone 30 en vormt de verlaging op deze doorgaande as een logische schakel in het Gentse snelheidsplan.” De wegbeheerder, het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer, gaf al een akkoord voor de nieuwe maatregel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio