Memorial Van Damme laat discuswerpen plaatsvinden in het Ter Kamerenbos

Memorial Van Damme laat discuswerpen plaatsvinden in het Ter Kamerenbos

Foto: AFP

De Memorial Van Damme zet ook dit jaar haar traditie verder om met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest één discipline uit het Koning Boudewijnstadion te halen. Ditmaal wordt het discuswerpen, voor zowel mannen als vrouwen, op woensdag 1 september georganiseerd in het Ter Kamerenbos.

Eerder werd het kogelstoten al georganiseerd op de Grote Markt of het Muntplein.

“Het werkt uitnodigend en voor de jeugd zelfs inspirerend om topatletiek zo dicht bij de mensen brengen”, zei meetingdirecteur Cédric Van Branteghem in een reactie. “De andere omgeving dan het klassieke stadion valt ook bij de atleten zelf in de smaak. Het is niet altijd makkelijk om een spectaculaire discipline (zoals in dit geval het discuswerpen) elders te organiseren, maar in het Ter Kamerenbos hebben we de ruimte die daarvoor nodig is. Het terrein naast de vijver is vlak genoeg om er een schitterende topcompetitie te kunnen organiseren. We zijn de stad Brussel erg dankbaar dat we onze Urban Allianz Memorial Van Damme hier kunnen laten plaatsvinden.”

Wereldkampioen en nummer één van de wereld Daniel Stahl gaat voor zijn derde zege in Brussel. Vicewereldkampioen Fedrick Dacres kan er voor de tweede keer triomferen. Ook Belgiës beste discuswerper, Philip Milanov, zal in actie komen.

In de vrije namiddag van de eerste schooldag wordt ook een initiatie voorzien voor de allerjongsten en in het voorprogramma komt de Belgische jeugd aan bod. De toegang is gratis.

. Programma:

14u: start atletiekinitiatie voor kinderen

14u30: voorprogramma met de Belgische jeugd

16u: Wanda Diamond League discuswerpen - vrouwen

17u30: Wanda Diamond League discuswerpen - mannen

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden