Brasschaat en Kapellen bieden financiële steun aan Bad Neuenahr-Ahrweiler

De schade in Bad Neuenahr is enorm. 

De schade in Bad Neuenahr is enorm. © RR

Brasschaat/Kapellen -

De gemeentebesturen van Brasschaat en Kapellen nemen samen het initiatief een speciaal rekeningnummer te openen waarop een financiële bijdrage kan worden gestort om de Duitse gemeente Bad Neuenahr-Ahrweiler te ondersteunen.

De gemeente Brasschaat waar een Verbroederingscomité met Bad-Neuenahr bestaat, zal 25.000 euro storten. Ook Kapellen zal een bijdrage leveren.

“In november zal in Brasschaat een delegatie uit Bad Neuenahr worden ontvangen. Er wordt dan een herdenkingsmoment georganiseerd.

Wie de inwoners van Bad Neuenahr financieel wil ondersteunen, kan dit op het rekeningnummer BE51 0910 2249 7662 met vermelding van “steun Bad Neuenahr”. We willen de mensen ook aansporen een bijdrage te leveren voor de slachtoffers in Vlaanderen en Wallonië”, zeggen Brasschaats schepen Adinda Van Gerven (N-VA) en voorzitter van het Verbroederingscomité Carina Verster-Rotthiers.

Je kan dus ook een financiële bijdrage leveren via het Rode Kruis om de inwoners in Wallonië en Limburg te ondersteunen. Dat kan via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525. Voor een giftbedrag vanaf 40 euro op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest. Hiermee is het giftbedrag voor 45 procent aftrekbaar. (jbr)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio