Extra klimzaal én nieuwe hub voor lopers op komst aan de Blaarmeersen

Extra klimzaal én nieuwe hub voor lopers op komst aan de Blaarmeersen

Bleau aan de Blaarmeersen krijgt er een nieuwe boulderzaal bij. Foto: fvv

Gent -

Goed nieuws voor de Gentenaars die van klimmen houden: de Blaarmeersen krijgen er nog een boulderzaal bij. De klimsport is zo populair dat de grote klimzaal te klein wordt. Ook voor de lopers is er goed nieuws.

Bleau, de uitbater van de grote klimzaal op de Blaarmeersen, krijgt 415.140 euro subsidies uit de Vlaamse investeringspot voor sportinfrastructuur. Dat kondigde minister van Sport Ben Weyts (N-VA) deze week aan. Daarmee zal onder meer een extra klimzaal gebouwd worden.

De klimzaal van Bleau is nog maar een paar jaar geopend, maar het is er zo druk dat de organisatie al een zaal wil bijbouwen. De bestaande klimhal is zo druk bezet dat het nog moeilijk is om alle klimmers tevreden te houden.

De extra boulderzaal komt naast de huidige klimzaal en is vooral bestemd voor geoefende klimmers. “Er komt een nieuw binnengedeelte en een nieuw buitengedeelte. Corona heeft extra in de verf gezet dat het tof is om buiten te klimmen”, zegt Bert Geerinckx van klimzaal Bleau.

Naast de klimzalen zal ook een nieuw loopcentrum komen op de Blaarmeersen. Dat zal CoRunning heten en moet een ontmoetingsplaats worden voor alle lopers in Gent. “Talloze mensen komen lopen aan de Watersportbaan, maar er is daar een gebrek aan infrastructuur. Wij zullen dus een centrum bouwen waar ruimte is voor sanitair en sportmedische begeleiding”, zegt Geerinckx.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio