EHBO Vlaanderen heeft vanaf vandaag inzamelpunt bij Drinks bij De Clercq

EHBO Vlaanderen heeft vanaf vandaag inzamelpunt bij Drinks bij De Clercq

In Hotton werden de Lootse producten dinsdag verdeeld over 350 gezinnen Foto: lvdv

Lochristi -

Dinsdagnacht zijn de eerste drie bestelwagens goederen uit Lochristi en omgeving in Hottond afgeleverd. “We werden met open armen ontvangen, met een lading die verdeeld is over 350 gezinnen”, vertelt Luc Van de Velde. Producten binnenbrengen kan vanaf vandaag op een nieuwe locatie in de Lootse drankenhandel in Dorp-Oost.

“De coördinatoren ter plaatse waren erg opgetogen met vooral voeding en onderhoudsproducten die we er aanleverden. Vanuit een grote hal werden ze verdeeld onder geregistreerde bewoners in Hotton en twee buurgemeenten. Men kent er de samenstelling van de gezinnen en verdeelde op basis daarvan de goederen”, klinkt het bij de drie chauffeurs die de nachtelijke levering afwerkten. De inzameling gaat verder, maar niet meer in de privéwoning in de Bosstraat: Geert De Clercq van de gelijknamige drankenhandel in Dorp-Oost stelde een loods ter beschikking waar u vandaag, morgen en vrijdag terecht kan van 17.30 uur tot 19.30 uur. Op zaterdag 24 juli is dat van 17 uur tot 20 uur. De focus ligt op hetzelfde gamma: conserven in blik, droge voeding zoals pasta, luiers, verzorgingsproducten en schoonmaakgerief, dierenvoeding en water en frisdranken. Kledij en andere huisraad is nog steeds niet aan de orde. “Mensen zijn nog volop bezig met de opruimingswerken, hier en daar staat het water nog 20 cm in de huizen, dus het opruimen krijgt prioriteit”, besluit Luc Van de Velde.

EHBO Vlaanderen heeft vanaf vandaag inzamelpunt bij Drinks bij De Clercq
Deze lading water vertrekt woensdag naar Hotton Foto: lvdv

Vrachtwagen water naar Hotton

Ook Drinks bij De Clercq zelf toont zijn groot hart: deze voormiddag vertrekt op de parking van de zaak een volledige vrachtwagen met een lading van acht ton drinkwater, dat belangeloos in Hotton en deelgemeenten wordt afgeleverd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio