Belgian Cat Julie Vanloo zet tocht door Europa verder en trekt naar het Russische Krasnoyarsk

Belgian Cat Julie Vanloo zet tocht door Europa verder en trekt naar het Russische Krasnoyarsk

Foto: BELGA

Belgian Cat Julie Vanloo verlaat het Spaanse Zaragoza en trekt naar het Russische Krasnoyarsk.

Van de zon in Spanje naar het ijskoude Siberië. Dat is de volgende carrièremove van Julie Vanloo. De 28-jarige guard verliet in 2013 België en trekt sindsdien als een heuse globetrotter door de wereld.

Vanloo startte haar buitenlandse carrière bij het Franse Mondeville. Met het Zweedse Lulea werd ze samen met landgenote en ex-Cat Sofie Hendrickx in 2016 kampioen, in 2020 deed ze dat kunstje met Lulea nog eens over. Ook het Italiaanse Virtus Ragusa, het Turkse Istanbul, het Franse Lyon, het Hongaarse Pecs en het Australische Townsville Fire fonkelen op haar cv. Momenteel is Julie Vanloo in Japan en werkt ze de laatste fase van de voorbereiding met de Belgian Cats richting de Olympische Spelen in Tokio af. De Cats openen volgende week dinsdag de Spelen tegen Australië.

Derde Cat in Rusland

Na Emma Meesseman (Ekaterinburg) en Kyara Linskens (Orenburg), die in het verleden bij Krasnoyarsk speelde, wordt Vanloo nu dus de derde Belgische speelster in de Russische basketbalcompetitie. Ook ex-Belgian Cat Noémie Mayombo is ex-Krasnoyarsk.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden