AZ Rivierenland start met elektronisch patiëntendossier

Campus Rumst van AZ Rivierenland 

Campus Rumst van AZ Rivierenland © jw

Rumst, Bornem, Willebroek -

AZ Rivierenland start met de uitrol van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Via het softwarepakket Primuz worden alle zorg- en administratieve processen van afsprakenbeheer tot medische en verpleegkundige zorgen en medicatie in één systeem gebundeld.

 

“We kozen voor het basispakket van UZ Brussel en bouwen dit verder uit op maat van ons ziekenhuis”, zegt afgevaardigd bestuurder Bart Van Bree. “Voor de uitwerking van Primuz binnen AZ Rivierenland krijgen we ondersteuning van de externe softwarefirma CTG Health Solutions.”

Het introduceren van een nieuw softwarepakket heeft volgens Van Bree een grote impact op de routine van onze medewerkers en artsen. Maanden vooraf werd intensief overlegd en in de opleiding van alle gebruikers voorzien. Het gaat in totaal om ruim tweehonderd artsen, paramedici en externe medewerkers.

Ook voor patiënten

AZ Rivierenland is het vijfde ziekenhuis dat Primuz in gebruik neemt. Voor de patiënten verandert er ook wat, want voortaan zal iedereen voor zowel een ambulante afspraak als een opname zich eerst aanmelden via één van de inschrijvingskiosken. Daarnaast kunnen onze patiënten voortaan op een patiëntenportaal online, via een beveiligde login, heel eenvoudig een afspraak maken, hun persoonlijke gegevens wijzigen of de historiek van raadplegingen en opnames consulteren.

Tweede fase volgt

“De komende maanden bouwen we stelselmatig de online afspraken verder uit”, zegt Van Bree. “De tweede fase volgt eind 2021, waar we gedurende een periode van twee jaar stapsgewijs overgaan naar één geïntegreerd systeem dat alle zorgprocessen ondersteunt en waarin alle medische en verpleegkundige informatie vervat zit.”  (jw)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio