Luisterplein verhuist naar de speelplaats: “We willen kwaliteit en cultuur brengen”

Luisterplein verhuist naar de speelplaats: “We willen kwaliteit en cultuur brengen”

Op de nieuwe locatie van het Luisterplein is er plaats voor vierhonderd aanwezigen. Foto: fvv

Gent -

Een van de gezelligste pleinen van de Gentse Feesten doet het dit jaar … op de speelplaats. Op het ‘Luisterplein’ is de sfeer van de Feesten wel heel erg dichtbij. “We hebben deze locatie nog maar drie weken geleden vastgelegd, maar ze is perfect”, zegt organisator Dirk Schockaert. De sfeer zat er woensdag meteen in.

Schockaert is tevreden met wat de organisatie verwezenlijkt heeft. “We willen kwaliteit en cultuur brengen. Ik denk dat we een evenwichtig programma hebben samengesteld met drie dagen Luisterplein en twee dagen Place Musette op het Sint-Lievenscollege”, zegt hij.

Op de speelplaats van het Sint-Lievenscollege is ruimte voor 400 personen. “Alles is er: toiletten, elektriciteit en zelfs een afdak voor als het slecht weer zou zijn.” Voor de start van het Luisterplein met de folkband Hidrae doken er woensdag om 11 uur al wat vroege vogels op.

De sfeer zat er tijdens het aperitiefconcert meteen in met de vrolijke en energieke melodieën van Hidrae. Na elk lied werd er enthousiast geapplaudisseerd voor de band van onder andere Hilke Bauweraerts met haar accordeon en Marieke Van Ransbeeck met haar Vlaamse doedelzak.

Luisterplein verhuist naar de speelplaats: “We willen kwaliteit en cultuur brengen”
Folkband Hidrae trapte de festiviteiten op het Luisterplein af. Foto: fvv

Ook woensdagavond zijn er 300 tickets gereserveerd voor de minnestrelen van Kadril en Riguelle en Hautekiet & The Rednecks. ’s Avonds zullen de lampjes op de speelplaats aangaan om van het Luisterplein de gezelligste plek van Gent te maken.

Isabelle A

Er is elke dag muziek vanaf 14 uur tot ’s avonds laat en op zondag volgt er nog een aperitiefconcert om 11 uur. Onder andere Frank Vander linden en Sofie zullen deze week nog optreden. Isabelle A en band brengen op zondag Franse chansons.

Om het Luisterplein en Place Musette mogelijk te maken, vraagt Uitbureau voor het namiddagconcert of een avondoptreden een inkomstprijs van vijf euro, terwijl je voor een duoticket voor de twee optredens van de avond acht euro betaalt.

Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnamiddag is er muziekmozaïek, waar je gratis en zonder reservatie kan komen luisteren naar jonge talenten zoals Dixie Rose en Davide & Friends.

Het Luisterplein in de Volmolenstraat Uitbureau Gent

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio