Vijfde dag World Matchplay brengt twee spektakelrijke wedstrijden, Michael van Gerwen en Peter Wright stoten door

Vijfde dag World Matchplay brengt twee spektakelrijke wedstrijden, Michael van Gerwen en Peter Wright stoten door

Foto: ISOPIX

Michael van Gerwen heeft zich op de vijfde dag van het World Matchplay al met al vlot geplaatst voor de kwartfinales. De Nederlander hield een poosje gelijke tred met Ian White, maar ging nadien vlot over de Engelsman heen. Peter Wright plaatste zich op zijn beurt makkelijk tegen Joe Cullen. Eerder op de avond had Michael Smith een tiebreak nodig om José De Sousa te kloppen (13-11), vicewereldkampioen Gary Anderson ging eruit tegen Nathan Aspinall (11-9).

Michael van Gerwen (PDC-3) en Ian White (PDC-17) hielden elkaar perfect in evenwicht tijdens de eerste helft van hun wedstrijd, maar bij een tussenstand van 5-5 vond Mighty Mike het genoeg geweest. De drievoudig wereldkampioen sloeg toe en mocht bij een tussenstand van 10-6 gooien voor de wedstrijd. White won nog twee legs, maar moest zich daarna toch gewonnen geven na een geweldige checkout van 121. Eindstand: 11-8.

Meteen daarna was het de beurt aan Peter Wright (PDC-2) en Joe Cullen (PDC-15). Wright begon flitsend en leidde al snel met 3-0. Opponent Cullen knokte zich terug tot 3-3, maar daarna nam Wright genadeloos over. Snakebite won vijf opeenvolgende legs voor Cullen eindelijk nog een teken van leven gaf (8-4). Toen was het kalf echter allang verdronken. Wright haalde het uiteindelijk met 11-5.

Nathan Aspinall (PDC-11) had in zijn wedstrijd meteen stevig het gaspedaal ingeduwd. The Asp won de eerste drie legs, maar liet Gary Anderson (PDC-6) terugkomen tot 3-2. Beide heren maakten er nadien een spannende partij van. Bij een tussenstand van 8-6 liet Aspinall zich echter breken door Anderson.

Aspinall brak daarna meteen terug, maar vervolgens sloeg Anderson iedereen met verstomming. The Flying Scotsman brak terug met een checkout van 149 en kwam zo weer tot op één leg van The Asp (9-8). Aspinall inhalen zat er echter niet meer in: The Asp haalde het uiteindelijk met 11-9 en mag door naar de kwartfinales.

Smith haalt het in de tiebreak

Eerder hadden ook Michael Smith (PDC-7) en José De Sousa (PDC-10) voor spektakel gezorgd. De Sousa begon sterk door meteen te breken, maar bij een 2-0-achterstand werd Smith wakker. De vicewereldkampioen van 2019 won maar liefst vijf opeenvolgende legs (5-2), maar De Sousa kwam weer op gelijke hoogte (5-5). Het duo bleef elkaar nadien waard. De Sousa leek op weg naar winst toen hij op 10-8 kwam, maar Smith knokte zich opnieuw terug in de partij. Bij een stand van 10-10 moest een tiebreak de beslissing brengen.

De Sousa ging in die tiebreak goed van start. The Special One maakte er 11-10 van en kreeg vervolgens een matchdart, maar miste. Smith greep zijn laatste kans door 108 uit te werpen: 11-11. Bully Boy stoomde daarna genadeloos door en maakte er 12-11 van. In de volgende leg bleek de tweede matchdart voldoende: eindstand 13-11.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden