Gentse vaccinatielijn overstelpt met vragen: 130.000 oproepen, maar helft bellers krijgt niemand aan de lijn

Gentse vaccinatielijn overstelpt met vragen: 130.000 oproepen, maar helft bellers krijgt niemand aan de lijn

Het aantal medewerkers in het callcenter kan de oproepen niet allemaal beantwoorden. Foto: fvv

Gent -

De Gentenaars vinden massaal de weg naar de telefonische infolijn die sinds de start van de vaccinatiecampagne opgezet werd. Bij de vaccinatielijn kwamen al meer dan 131.000 oproepen binnen. Ongeveer de helft van de telefoontjes kon niet opgenomen worden, blijkt uit informatie die Veli Yüksel (Open VLD) opvroeg.

Sinds februari kunnen Gentenaars met vragen over hun vaccin en het vaccinatiecentrum terecht bij de infolijn die opgestart werd door Stad Gent. Het aantal oproepen is sinds de oprichting alleen maar gestegen, blijkt uit cijfers die schepen van Gezondheid Rudy Coddens (Vooruit) vrijgaf.

“In totaal werden de voorbije vijf maand ruim 65.000 telefoontjes beantwoord”, zegt Yüksel. “Ongeveer de helft van de volwassen Gentenaars heeft dus de vaccinatielijn gebeld. Het gaat zo snel dat extra operatoren aangeworven werden, om de vloed aan vragen op te vangen.”

Een op twee beantwoord

Ondanks het inzetten van extra personeel om het callcenter te bemannen, kon slechts de helft van de oproepen effectief beantwoord worden. In totaal kreeg de vaccinatielijn immers al iets meer dan 131.000 telefoontjes. Bellers haken bijvoorbeeld af omdat ze te lang moeten wachten tot ze aan de beurt zijn.

Mensen bellen vooral met vragen over hun uitnodiging of hun afspraak voor een vaccinatie. Daarnaast zijn er de praktische vragen over het vaccinatiecentrum, de afname van testen en attesten om naar het buitenland te kunnen reizen.

Stad Gent zal de vaccinatielijn verder operationeel houden tot aan de sluiting van het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. De kosten van de infolijn worden verdeeld tussen Stad Gent en de Vlaamse Overheid.

De vaccinatielijn is bereikbaar via 09/210 10 44, van maandag tot zaterdag tussen 8 uur en 19 uur.

LEES OOK. Gentse vaccinatielijn krijgt 500 oproepen per dag: “Ongerustheid over AstraZeneca”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio