150 mensen protesteren in Gent voor solidariteit met ‘sans papiers’

150 mensen protesteren in Gent voor solidariteit met ‘sans papiers’

Foto: FVV

Gent -

In Gent vond woensdag onder de stadshal een burgeractie van zo’n 150 mensen plaats uit solidariteit met de mensen zonder papieren die in Brussel in hongerstaking waren en uit protest tegen hoe de regering omgaat met hun eisen.

Hoewel de hongerstakers net woensdag hun actie opschortten, gaven de protestanten niet op. “Het protest is opgeschort, maar wij willen ijveren voor een blijvend legaal werk”, klinkt het.

“Mensen zonder papieren willen toegang tot de arbeidsmarkt en de gezondheidszorg”, zeggen Jeroen Robbe en Thomas Weyts. In die zin zien ze ook weinig verschil in de aanpak van de regering. “De stijl van Sammy Mahdi is geen breuk met zijn voorgangers Theo Francken en Maggie De Block.”

150 mensen protesteren in Gent voor solidariteit met ‘sans papiers’
Foto: FVV

Sinds 23 mei waren 475 mensen zonder papieren in hongerstaking in Brussel. Ze beslisten tot hun hongerstaking over te gaan na maandenlang acties gevoerd te hebben voor regularisatie en het recht om in humane omstandigheden te mogen leven en werken.

De actievoerders in Gent zijn onvoorwaardelijk solidair met de mensen zonder papieren in hongerstaking en hun eisen: een regularisatie van de mensen zonder papieren, op basis van duidelijke criteria en een onafhankelijke commissie die de aanvragen beoordeelt. Daarnaast willen ze toegang tot werk en volwaardige gezondheidszorg.

In verschillende Vlaamse steden lieten burgers en organisaties hun solidariteit en verontwaardiging blijken. In Gent werden onder meer flyers uitgedeeld waarop stond ‘Sammy Mahdi, M’entends-tu’. Om 19.00 uur gingen de manifestanten een kwartier liggen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio