Gijzeling in Zweedse gevangenis afgelopen zonder slachtoffers

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA

In een gevangenis in Hällby, zowat 100 kilometer ten westen van de Zweedse hoofdstad Stockholm, hebben twee gedetineerden een tijdlang twee cipiers gegijzeld. Uiteindelijk lieten ze de man en de vrouw gaan en gaven ze zich over. Dat meldt de politie.

De gedetineerden zijn volgens lokale media veroordeeld voor moord en zouden gewapend geweest zijn met scheermesjes. Ze barricadeerden zich woensdag in een cipiersruimte, waar ze twee bewakers - een man en een vrouw - gevangen hielden, en eisten een helikopter. ‘s Avonds lieten ze een van de twee cipiers vrij. Even later volgde de tweede.

Daarnaast meldden verscheidene media dat de gijzelnemers ook pizza hadden gevraagd voor alle twintig gedetineerden van hun afdeling. Kort daarna was op foto’s te zien hoe agenten pizzadozen in een auto aan het laden waren. Persbureau TT kreeg bij de betrokken pizzeria ook bevestigd dat ze twintig dozen hadden meegenomen.

Aanvankelijk meldde de politie alleen dat er een grote operatie gaande was in de gevangenis van Hällby. Daarna bevestigde ze dat twee gedetineerden zich in een kamer hebben gebarricadeerd waar zich ook twee cipiers bevonden. Er is een onderzoek ingesteld naar ontvoering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer