Skater Fran Vanhoutte mag Portugees ziekenhuis verlaten: “Het had veel erger kunnen zijn”

Skater Fran Vanhoutte mag Portugees ziekenhuis verlaten: “Het had veel erger kunnen zijn”

Foto: Rudy DECLERCK

Skater Fran Vanhoutte heeft donderdag het ziekenhuis in Portugal verlaten. Ze was daar sinds woensdagavond voor onderzoek opgenomen na een zware val tijdens de Europese kampioenschappen skeeleren.

“Gezien de omstandigheden is alles in orde”, zegt bondscoach Kwinten Tas . “Het had veel erger kunnen zijn.” Vanhoutte, die woensdag op de 1.000 meter haar derde titel behaalde, heeft bij de val verwondingen aan het gezicht opgelopen. De skater uit Gistel zal tijdens de titelstrijd, die tot en met zaterdag duurt, niet meer in actie komen.

Vrijdag wordt de Europese titelstrijd voortgezet met de wedstrijden op een wegparcours. De Belgische skeeleraars, die erg geschokt waren door de val van Vanhoutte, namen de rustdag te baat om te trainen. Op de piste veroverden ze de afgelopen dagen tien medailles: vier keer goud, vier zilver en twee brons.

Het wegparcours ligt rond de piste. Als gevolg van de coronapandemie worden er bij de races geen toeschouwers toegelaten. Op de taluds rond het skatecomplex dromden niettemin deze week grote aantallen belangstellenden samen.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden