Brussels Cycling Classic trekt tweemaal over de Muur van Geraardsbergen en Bosberg

Brussels Cycling Classic trekt tweemaal over de Muur van Geraardsbergen en Bosberg

Foto: REUTERS

De Brussels Cycling Classic van zaterdag 28 augustus krijgt een nieuw parcours aangemeten. De startplaats blijft het Jubelpark van Brussel. De aankomst ligt op de Houba de Strooperlaan in de hoofdstad maar tussen beide punten wordt er wel een ommetje gemaakt langs enkele mythische hellingen, de Muur van Geraardsbergen, Bosberg en Congoberg. Deze drie bulten zitten in een lus die tweemaal wordt aangedaan.

“We kijken uit naar de komst van de stad Geraardsbergen en de Muur in het verhaal van de Brussels Cycling Classic”, reageerde Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. “We hebben bewust gekozen voor spektakel in en rond Geraardsbergen tijdens de finale. Met een dubbele passage op de Muur en de Kapelmuur, Bosberg en Congoberg krijgen we misschien een totaal andere Brussels Cycling Classic dan we de voorbije jaren gewoon waren.”

Vanuit Geraardsbergen trekt het peloton langs de Brabantsebaan en Rosweg, twee nieuwe kasseistroken, naar de laatste beklimming van de dag, de Eksterstraat. Deze situeert zich op 14 kilometer van de finish. Daarna gaat het richting de hoofdstad, waar de finish op de Houba de Strooperlaan wacht. De kans dat het daar nog tot een massasprint komt, wordt door de hertekening van het parcours wellicht wel een stuk kleiner.

“Ik ben blij dat onze regio opnieuw gastheer is van deze iconische wedstrijd, de Brussels Cycling Classics”, aldus Sven Gatz, Minister van Financiën en Begroting, bevoegd voor de promotie van Brussel. “In de nasleep van de Tour de France en aan de vooravond van de wereldkampioenschappen die dit jaar in ons land worden gehouden, zullen de grootste kampioenen aan het eind van de zomer door het hart van onze hoofdstad trekken met de overwinning als enige doel. Ik bedank de organisatoren die hard hebben gewerkt om op 28 augustus een spectaculair en sfeervol evenement neer te zetten.”

De laatste editie van de Brussels Cycling Classic, de vroegere Parijs-Brussel, werd gewonnen door Tim Merlier, die het haalde in een sprint voor de Italiaan Davide Ballerini en de Fransman Nacer Bouhanni.

Corrigeer

MEER NIEUWS