Zeg niet frituur, maar foodshop: alweer een nieuw adres voor frietjes in Gent

Philippe De Clercq opent een tweede zaak op de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg: Friturie Foodshop Meerakker. 

Philippe De Clercq opent een tweede zaak op de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg: Friturie Foodshop Meerakker. ©  fvv

Sint-Amandsberg -

Sint-Amandsberg krijgt er in september een nieuwe eetgelegenheid bij: Friterie Foodshop Meerakker op de Antwerpsesteenweg. Het wordt meer dan een frituur, benadrukt zaakvoerder Philippe De Clercq (55). Ook pasta’s, pizza’s en slaatjes zullen op de kaart staan.

Lotte Ruysschaert

De Clercq waagt zich niet aan een sprong in het onbekende met zijn nieuwe horecazaak. Al vijftien jaar leidt hij Brasserie Meerakker op de Antwerpsesteenweg en daarvoor had hij zeven jaar een feestzaal. “Ik ben ambitieus”, klinkt het simpelweg.

“Friterie Foodshop Meerakker wordt meer dan een frituur. Als iemand de ene dag frietjes bestelt en hij twee dagen later terugkomt, wil die waarschijnlijk iets anders. Daarom serveren we ook diverse pasta’s, pizza’s, slaatjes en vegetarische gerechten”, zegt De Clercq.

In het pand huisde 27 jaar lang Boeketterie Nancy. 

In het pand huisde 27 jaar lang Boeketterie Nancy. ©  fvv

Hij hoopt zijn foodshop begin september te openen, maar dat is nog onzeker omdat hij nu pas gestart is met de werken. Hoewel het voormalige pand van Boeketterie Nancy 120 vierkante meter groot is en dus veel zitruimte biedt, zal je er de eerste maanden alleen eten kunnen afhalen. Om tafels en stoelen te mogen zetten, wacht De Clercq nog op een vergunning.

Friterie Foodshop Meerakker, Antwerpsesteenweg 251, 9040 Sint-Amandsberg

LEES OOK.Bekende bloemenzaak in Sint-Amandsberg sluit na 27 jaar: “Stoppen op een hoogtepunt”

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio