Al 1.300 inschrijvingen voor Nacht van de Maan

Al 1.300 inschrijvingen voor Nacht van de Maan

Deelnemers aan een eerdere editie van de Nacht van de Maan tijdens de passage in Pulle. Foto: kma

Zoersel / Zandhoven / Schilde / Malle -

Wie in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 juli wandelaars in de volle maan met zaklampen op straat ziet rondlopen, moet niet meteen aan inbrekers denken. De Nacht van de Maan, de nachtelijke wandelmarathon van Golazo Sports die in het park van Halle vertrekt, kan na een jaartje overslaan gelukkig weer doorgaan.

Nieuw dit jaar is de Sundown Walk, een avondlijke wandeling van tien kilometer met de zonsondergang als extra attractie voor wie de 42 kilometer nog wat te hoog gegrepen is.

In totaal doen er al zeker 1.300 deelnemers mee aan Nacht van de Maan en de Sundown Walk samen. Er kan nog tot vrijdagavond middernacht ingeschreven worden, ter plaatse inschrijven is niet mogelijk.

Er wordt dit jaar in waves gestart in plaats van in van een massastart om 22u zoals de voorbije jaren het geval was.” Door het werken we waves zorgen we er voor dat het volk verspreid op het parcours is, en dat ook de eventsite aan het kasteel Hallehof niet te druk wordt”, zegt Sarah Bolsius van Golazo Sports. “Het zou fijn zijn als de mensen die langs het parcours wonen ’s nachts een kaarsje of lichtje zouden buitenzetten, dat is leuk voor de wandelaars. Ieder huis waar een lichtje of kaarsje brandt, krijgt nadien een bedankingscadeautje in de brievenbus.”

De route loopt onder meer via Halle over Oelegem, Massenhoven, Viersel, Pulle, Vorselaar, Pulderbos, Malle, Zoersel, Schilde en Sint-Antonius.

https://www.sport.be/nachtvandemaan/

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio