Maandagmarkt verhuist tijdelijk voor amfitheater: “Definitieve verhuizing volgt”

Maandagmarkt verhuist tijdelijk voor amfitheater: “Definitieve verhuizing volgt”

De maandagmarkt verhuist binnenkort tijdelijk naar de Bergstraat om op het Cultuurplein plaats te maken voor een openluchtpodium. Foto: Dirk Vertommen

Heist-op-den-Berg -

De maandagmarkt in Heist-op-den-Berg verhuist van 2 augustus tot 13 september van het Cultuurplein naar de Bergstraat. Dat is nodig om plaats te maken voor het amfitheater waar Cultuurcentrum Zwaneberg en het lokaal bestuur de schouders onder zetten. Van 11 augustus tot 5 september vinden daar allerlei culturele activiteiten plaats. Ten laatste tegen maart 2022 staat de definitieve verhuizing van de markt gepland.

“Door het openluchttheater is er op het Cultuurplein te weinig plaats voor de marktkramen van de maandagmarkt”, deelt het lokaal bestuur mee. “De kramen verhuizen daarom tijdelijk naar de Bergstraat. Tijdens die periode verdwijnen alle boombakken in het deel van de Bergstraat waar de kramen staan. Zo kunnen de marktkramers zich optimaal opstellen en is een vrije doorgang voor hulp- en veiligheidsdiensten gewaarborgd.”

Het college van burgemeester en schepenen besliste om de marktkramers van het Cultuurplein ten laatste op maandag 7 maart 2022 definitief naar de Bergstraat te verhuizen. “Met het oog op een permanente verhuizing, gaan we met hen bekijken of aanpassingen van de opstelling in de Bergstraat nodig zijn.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio