Wim Claeys oefent zijn ‘Queens’: “Ik zou mijn dochters nooit belachelijk maken op het podium”

Wim Claeys vertelt anekdotes over het leven als vader van vier dochters. ©  David Van Hecke

Gent -

Ook in Zwijnaarde zijn het deze week ‘niet-Gentse Feesten’. In zaal de Nieuwe Melac bracht volkszanger Wim Claeys er bijvoorbeeld een try-out van zijn nieuwe voorstelling ‘Queens’. Naast heel wat nieuwe liedjes trakteerde hij het publiek op verhalen over het leven als vader van vier tienerdochters.

Max Dedulle

De liedjes en teksten zijn dan wel geschreven in de coronatijd, maar zie ‘Queens’ niet als een coronavoorstelling. “Het gaat over een vader die zo goed en zo kwaad als het kan, vier dochters probeert op te voeden”, zegt Wim. (lees verder onder de foto)

 ©  David Van Hecke

Die dochters stonden aanvankelijk niet te springen toen bleek dat hun vader een voorstelling over hen zou maken. “Alleen al hun reactie op dat idee was al goed voor tien minuten materiaal. Maar uiteindelijk zijn ze toch akkoord gegaan, onder strikte voorwaarden. Ik mag hen niet té belachelijk maken, maar dat ben ik ook niet van plan. Daarvoor is mijn band met hen te goed.”

Herkenbaar

Klopt: in de anekdotes die Wim op het podium vertelt, is hij meestal zélf de kop van jut. Want doe het maar eens, alleenstaande vader in tijden van lockdown, thuisonderwijs en ‘wokeness’. Uit de reacties van het Zwijnaardse publiek bleek hoe herkenbaar zijn verhalen vaak zijn. (lees verder onder de foto)

 ©  David Van Hecke

Maar bovenal is het een voorstelling vol liefde. Voor de accordeon, het podium, het publiek en natuurlijk voor de vier dochters. Als zij de ‘queens’ zijn, is Wim de nar. En die rol bevalt hem prima.

De première van ‘Queens’ volgt op 1 oktober in de Minard. Tickets zijn te koop op deze website. Zaterdag spelen Kurt Burgelman & the A-ties in de Nieuwe Melac.