Organisatie Antilliaanse Feesten krijgt begripvolle reacties over afgelasting festival

Organisatie Antilliaanse Feesten krijgt begripvolle reacties over afgelasting festival

Het publiek van de Antilliaanse Feesten moet een jaar langer geduld oefenen. Foto: Koen Bauters

Hoogstraten / Minderhout -

Net als vorig jaar blijft het ook deze zomer stil in de Blauwbossen in Minderhout (Hoogstraten). De organisatoren van de Antilliaanse Feesten bereidden zich voor op een aangepaste editie in het tweede weekend van augustus, maar zagen door de opgelegde maatregelen geen andere mogelijkheid dan het festival te annuleren.

De organisatie kondigde twee maanden geleden aan dat onder de naam Antilliaanse Feesten Piti er een kleinschaliger festival ging komen, zonder bezoekers of bands van over de oceaan. “De opbouw van het festivalterrein zou normaal gezien afgelopen weekend gestart zijn”, vertelt Freya Verschueren van de Antilliaanse Feesten. “Met de andere voorbereidingen waren we al langer bezig. De aanhoudende onzekerheid over de geldigheid van testen en regels voor buitenlandse bezoekers heeft ons vrijdag na veel wikken en wegen doen beslissen om alles te annuleren. Vooral het afnemen van testen is voor ons niet haalbaar. We willen een feest van vrijheid en verbroedering zijn, geen festival met een testdorp.”

“Wat ook heeft meegespeeld, is het bericht dat we enkele dagen geleden kregen over Jacob Desvarieux, de zanger en oprichter van onze hoofdact Kassav’. Hij ligt in coma in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Daar kan je als organisatie weinig aan doen, maar het betekende wel een extra tegenslag.”

Maximumcapaciteit

De voorverkoop van de tickets liep vlot. “De maximumcapaciteit op vrijdag en zaterdag was vastgelegd op 7.000 à 9.000 bezoekers, de limiet voor donderdag lag op 5.000. Over het aantal verkochte tickets kunnen we geen informatie geven, maar de voorverkoop toonde aan dat heel wat mensen naar het festival wilden komen. De reacties van de bezoekers op de annulering zijn begripvol. Ze beseffen dat we geen andere keuze hadden met de opgelegde maatregelen. Het aantal negatieve reacties is op de vingers van een hand te tellen”, zegt Freya Verschueren.

“Ook de artiesten die zouden optreden, staan achter onze beslissing. Ze keken er nochtans hard naar uit om nog eens op een podium te staan voor een uitgebreid publiek. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een normaal festival organiseren.” Tickets blijven geldig voor de editie van 2022.

antilliaansefeesten.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio