Buurtfestival Wallhala neemt vijf weken lang het Wolterspark over: “We zetten in op jong en oud”

Een van de performances op Wallhala is The Urban Tribe Tempel van Wendy Brugman. 

Een van de performances op Wallhala is The Urban Tribe Tempel van Wendy Brugman. ©  David Van Hecke

Sint-Amandsberg -

Het buurtfestival Wallhala in Sint-Amandsberg is aan zijn zesde editie toe. Met een zomerbar en optredens, workshops en sportactiviteiten brengen café De Roos en vzw Wallin’ vijf weken lang leven in het Wolterspark.

Fien Lakiere

Een buurtterras met theater en circus, workshops, sportactiviteiten en concerten. Daarvoor staat het festival Wallhala, dat al voor de zesde keer plaatsvindt in het Wolterspark in Sint-Amandsberg. Van dit weekend tot eind augustus kan je er elke dag terecht voor gratis activiteiten.

“We willen de mensen opnieuw samenbrengen deze zomer”, zegt Roel Van Hoecke van café De Roos. “We zetten in op jong en oud en hebben een toffe samenwerking met heel wat partners uit de buurt. Het petanquetoernooi is al jaren de rode draad doorheen ons festival. Dit jaar organiseren we voor het eerst ook een spikeballcompetitie, een hype bij de Gentse studenten.”

 

 ©  David Van Hecke

Graffiti en muziek

Daarnaast zijn er ook initiaties yoga, keramiek, schilderen of lindy hop. En, niet te vergeten, het graffitikamp van vzw Wallin’. Die zorgde ook voor graffitiwerk van bekende Gentse artiesten als Kitsune Jolene, Nigel Leirens en Loves om het terrein op te vrolijken.

“Nieuw dit jaar zijn de samenwerkingen met het muziekmagazine Oorworm, dat het kruim van de jonge Gentse muziekscene naar Walhalla brengt, met Klein Festijn die een fantastisch kinderprogramma samenstelden, en de swingjazz van Louislou”, besluit Roel Van Hoecke.

Info: Facebookpagina Wallhala

 

 ©  David Van Hecke

 

 ©  David Van Hecke

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio