‘Fons and Father’ wordt in week 71 een familiereünie met Simon Dedeken

Simon sloot aan bij de familiereünie

Simon sloot aan bij de familiereünie © fnl

Lochristi -

Twee weken geleden gaf hij nog van jetje met Bluesy Muloosy bij Lo Radio, vandaag schuift hij aan bij de meest honkvaste gelegenheidsmuzikanten van de corona, Fons and Father Naudts. Voor u over contractbesprekingen en keiharde onderhandelingen begint te fantaseren: het blijft voor nummer 71 gewoon in de familie.

Hoe lang de corona nu al aansleept? Gewoon 71 weken terugtellen op de kalender van 20-21 en u zal er niet te ver naast zitten. Want zolang zorgen Alphonse en vader Filip Naudts al voor een wekelijkse zondagse cover, dat kon u al eerder lezen in onze krant. Naargelang hun Lootse roem stijgt, stijgt natuurlijk ook de belangstelling, en die was er ook bij Simon Bluesy Muloosy Dedeken, aka de schoonbroer van de Lootse glamourfotograaf.

Father Filip

Father Filip © fnl

Son Fons

Son Fons © fnl

Simon & Sister Katrien

Simon & Sister Katrien © fnl

“Al van bij de opstart was ik wel geboeid door hun initiatief en hoopte ik er eens deel te mogen van uitmaken”, bekent Simon. “En ja, deze week is het zover. Het nummer ‘Cold Little Heart’ van Michael Kiwanuka, ook de introductiemuziek bij de Amerikaanse serie Big Little Lies sprak mij ook bijzonder aan. Ik herken er mezelf en mijn gevoelens in. Naast Filip en Alphonse is er ook de engelachtige zang van mijn zus Katrien. Het zorgt voor een prachtig geheel.”

Ook Fons and Father waren enthousiast, want na 70 keer begint de originaliteit en de creativiteit al eens te haperen. “Het vraagt discipline en toewijding om het zo lang vol te houden, dus een frisse wind kan het enthousiasme wel wat aanwakkeren. We gingen graag in op het aanbod van Simon, gezien zijn ervaring. Meer nog: het zorgde ook voor een nummerkeuze die we anders mogelijk nooit hadden gemaakt. ‘Cold Little Heart’ past goed bij zijn stemkleur en inleving.”

Familie

U merkt het, het begint daar stilaan een familietraditie te worden waarbij in beurtrollen samen wordt gemusiceerd. Wie dacht dat Yang, de dochter des huizes, het kneusje van de zaak was: Niet is minder waar, zij mocht al eens aansluiten bij de cover van ‘Stand By Me.’

Geniet hieronder van de exclusieve opname van Lootse muziek op zondag, week 71, al is dat cijfer minder belangrijk. Tenzij u tuk bent op coronafeiten en feitjes om er later geschiedenis mee te schrijven.

  Geert Herman

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio