Reisadviezen aangepast: nieuwe zones kleuren rood, Frankrijk en Griekenland bijna helemaal oranje

Reisadviezen aangepast: nieuwe zones kleuren rood, Frankrijk en Griekenland bijna helemaal oranje

Foto: Shutterstock

De coronakaart van Buitenlandse zaken werd opnieuw aangepast. Vanaf vandaag worden nieuwe regio’s in Europa hierdoor rood. Frankrijk en Griekenland kleuren nu bijna helemaal oranje. Spanje kleurt nu helemaal rood en donkerrood.

Elke maandag worden er nieuwe reisadviezen gepubliceerd door Buitenlandse Zaken, die zijn gebaseerd op de adviezen van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). De adviezen zijn vanaf vandaag geldig. Er zijn ook bijkomstige adviezen waardoor sommige regio’s plots rood kleuren. Die kleurencodes zijn vanaf woensdag 28 juli geldig.

In Frankrijk kleuren volgende regio’s nu oranje: Île-de-France, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Basse-Normandië, Hoog-Normandië, Nord-Pas-de-Calais, Picardië, de Elzas, Champagne-Ardenne, Lotharingen, Pays de la Loire, Bretagne, Aquitanië, Limousin, Poitou-Charentes, de Auvergne en Rhône-Alpes. Vanaf 28 juli worden Corse-du-Sud en Guadeloupe rood. Ook Martinique, Guinee en Réunion kleuren rood. Ook Monaco kleurt vanaf dan rood.

LEES OOK. Gaat deltavariant onze plannen toch weer dwarsbomen? “Kijk naar Nederland...” (+)

Italië kleurde tot nu toe nog groen maar sinds vandaag zijn er enkele nieuwe oranje regio’s. Het gaat om de regio’s Sicilië, Sardinië, Veneto en Lazio. Ook Vaticaanstad kleur oranje. Momenteel zijn er geen nieuwe rode regio’s in Italië.

Griekenland kleurt dan weer helemaal rood of oranje. Vanaf 28 juli komen er nieuwe rode regio’s. Het gaat om de Zuid-Egeïsche Eilanden, Epirus, Thessalië en de Ionische eilanden.

Spanje blijft volledig rood, met nu ook een rode kleur voor de exclave Ceuta.

In Zweden ten slotte kleurt Stockholm oranje, Upper Norrland wordt groen.

Ook voor de landen buiten de Europese Unie en de Schengenzone verandert er het een en het ander. Zo kleurt Rwanda voortaan rood en Israël, Libanon, Jordanië en de Verenigde Staten kleuren oranje. Oekraïne wordt groen.

Wie uit een rode zone binnen de Europese Unie terugkomt en niet over een vaccinatiecertificaat, herstelcertificaat of recente negatieve coronatest beschikt, moet zich na terugkomst laten testen. Reizigers uit een rode zone buiten de EU moeten zich ook met een vaccinatiecertificaat bij thuiskomst laten testen. Wie niet over zo’n certificaat beschikt, moet een quarantaine van tien dagen respecteren.

Reisadviezen aangepast: nieuwe zones kleuren rood, Frankrijk en Griekenland bijna helemaal oranje
Europese Coronakaart op 26 juli 2021 Foto: ECDC
Corrigeer

MEER NIEUWS