Familie Bobbejaan Schoepen schenkt vrachtwagen vol schoonmaakmateriaal aan slachtoffers watersnood

Bob Schoepen Jr. en Johan Wijnen van een schoonmaakhandel uit Turnhout hebben een kleine vrachtwagen vol met poetsmateriaal geladen. Ze brachten maandag de producten zelf naar een deelgemeente van Verviers. 

Bob Schoepen Jr. en Johan Wijnen van een schoonmaakhandel uit Turnhout hebben een kleine vrachtwagen vol met poetsmateriaal geladen. Ze brachten maandag de producten zelf naar een deelgemeente van Verviers. © Bart Van den Langenbergh

Turnhout -

De familieleden van Bobbejaan Schoepen zijn solidair met de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Ze schenken met medewerking van een groothandel uit Turnhout een kleine vrachtwagen vol met schoonmaakmateriaal aan een dorp vlak bij Verviers. “De getroffen bewoners moeten ginder hun leven weer helemaal opbouwen”, zegt Bob Schoepen Jr.

Bart Van den Langenbergh

De familie Schoepen, bekend van Bobbejaan en het gelijknamige pretpark in Lichtaart (Kasterlee), is begaan met de slachtoffers van de watersnood in de buurt van Verviers. Enkele kinderen van de oprichter van het pretpark namen het initiatief om een kleine vrachtwagen vol met schoonmaakgerief te schenken aan de getroffen bewoners. Dat gebeurde in samenwerking met de firma’s Unisteam uit Turnhout, Multi-Home uit Lille en de Grabbelton uit Noorderwijk (Herentals). Het was oudste zoon Bob Schoepen Jr. (58) die de koe bij de horens vatte nadat hij voorbije vrijdag zelf in de buurt van Verviers was geweest. “Onze achternicht is politie-inspecteur in Verviers en coördineert daar mee de hulpverlening. Haar broer is ook zwaar getroffen door de ramp”, legt Bob Schoepen uit. “Ik ben daar eind vorige week zelf in de buurt geweest, maar het eigenlijke rampgebied is nog altijd afgesloten. Als de nood hoog is, is het logisch om je familie en nog vele anderen te helpen.”

Dweilen en borstels

In plaats van geld of andere spullen te schenken, koos de familie Schoepen ervoor om allerlei schoonmaakmaterialen af te leveren. Bob en zijn broer Jack Schoepen contacteerden Johan Wijnen van de firma Unisteam aan de Noord-Brabantlaan in Turnhout, een groothandel in schoonmaakmaterialen en -producten. “We kenden het familiebedrijf van Johan uit de periode toen we zelf Bobbejaanland nog uitbaatten. We hebben bij hem tientallen emmers, dweilen, aftrekkers, borstels, borstelstelen en nog wat andere producten kunnen bestellen. Dat zijn materialen waar de bewoners ginder momenteel het meeste nood aan hebben”, zegt Bob Schoepen. “We hopen dat we zo toch een beetje hulp kunnen bieden want de komende maanden gaan nog heel zwaar worden voor de slachtoffers in de getroffen gebieden. Velen moeten hun leven daar weer helemaal opbouwen.”

Kleine vrachtwagen

Maandag hebben Bob Schoepen en Johan Wijnen een kleine vrachtwagen met schoonmaakmaterialen volgeladen. In de namiddag zijn ze naar Stembert, een deelgemeente van Verviers vertrokken, om alles af te leveren bij de coördinatoren van de hulpactie. “Ik kreeg vrijdag de vraag van Bob en Jack Schoepen of we wilden meewerken aan een hulpactie”, zegt zaakvoerder Johan Wijnen. “Ik twijfelde eerst omdat ik niet goed wist of alle materialen op de juiste plaats zouden terecht komen. Maar Bob Schoepen heeft ter plaatse de nodige contacten. Ik ken de familie Schoepen ook nog van de periode toen ze nog het pretpark uitbaatte. Als we in Stembert aankomen, bekijken we of er nog andere behoeften zijn waarmee we de bewoners eventueel nog kunnen helpen.”

 

 ©  Bart Van den Langenbergh

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio