Dertig leden KLJ Hagelstein komen besmet terug van kamp

 

 © RTV

Sint-Katelijne-Waver -

Het jongenskamp van KLJ Hagelstein uit Sint-Katelijne-Waver is vorige week met een valse noot geëindigd. Op de laatste kampdag bleken verschillende leden besmet met het coronavirus. Eenmaal weer thuis testten maar liefst dertig van de 46 jongens positief.

“Tijdens de laatste dag van het kamp in Bièvre werden er een aantal lichte symptomen vastgesteld bij enkele van de leden”, zegt Jonas Smeulders, woordvoerder van KLJ Nationaal. “De leiding heeft goed gehandeld door meteen sneltests af te nemen. Een zestal leden testten daarbij positief. De noodprocedure werd gevolgd en de lokale afdeling nam contact op met ons en de gemeente om te bekijken hoe ze de situatie het best konden aanpakken.” 

Eenmaal terug in Sint-Katelijne-Waver gingen alle jongeren langs bij een testcentrum in Mechelen. “Uit de resultaten van de PCR-tests blijkt dat maar liefst dertig van de 46 leden die op kamp waren, besmet zijn geraakt”, aldus Smeulders. “De besmettingen situeren zich zowel onder de leiding als bij de jongeren. Geen enkele van de jongens is echt ziek. Het gaat enkel om heel lichte symptomen.”

De leden van de jongensafdeling van KLJ Hagelstein gaan voorlopig in quarantaine. De meisjes vertrokken dit weekend op kamp. Zij testten op voorhand allemaal negatief. (svds)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio