Dodentocht 2.0 van Heusden naar Heusden doorkruist tien gemeenten

Dirk, Elysha, Erwin en David, de patron van De Matroos 

Dirk, Elysha, Erwin en David, de patron van De Matroos © evl

Destelbergen -

De échte Dodentocht gaat voor het tweede jaar op rij op de schop, maar 100 km is natuurlijk 100 km, waar je ze ook wandelt. Dirk, Erwin en Elysha doen het op 13 en 14 augustus, met vertrek en aankomst in Praatcafé De Matroos in Heusden.

Echte stappers zijn er elk jaar op gebrand om het tweede weekend van augustus van start te gaan in Bornem, voor 24 uur – en liefst iets minder – heroïek. Wie het unieke gevoel wil beleven, helaas los van de duizenden toeschouwers langs het parcours, moet het dit jaar nog eens op zijn eentje rooien.

“Drie jaar geleden heb ik de tocht al gestapt ten voordele van ‘Red een Kind’, het weeshuisproject in Haïti van Beni Monsecour, en ook dit jaar waren we samen met Erwin Goethals en Elysha Van de Velde goed op dreef voor de trainingen”, vertelt Dirk De Vriendt. “Al die inspanningen laten we niet verloren gaan, daarom stappen we nu de alternatieve Dodentocht, 2.0 zeg maar, van Heusden naar Heusden. We starten op de ‘echte’ dodentochtdag 13 augustus aan Praatcafé De Matroos in de Magerstraat om 16 uur en hopen daar op zaterdagmiddag 14 augustus aan te komen.”

Lusjes rond Heusden zou iets te veel van het goede zijn: de drie vrienden hebben al een mooi uitgestippeld parcours dat hen van Heusden naar Beervelde, Zeveneken, Wachtebeke, Eksaarde-Doorslaar, Overmere, Laarne, Kalken, Wetteren, Melle en terug naar Heusden brengt. De hele regio doorkruisen ze dus op minder dan 24 uur.

‘Red een Kind’ en ‘Animal Trust’

Het initiatief van de drie vrienden steunt twee goede doelen: eerst en vooral ‘Red een Kind’, het weeshuisproject van Beni Monsecour in Haïti, maar ook Animal Trust, het dierenasiel in Melle, gespecialiseerd in opvang en herplaatsing van verwaarloosde of mishandelde honden afkomstig van broodfokkers. Iedereen kan beide doelen financieel steunen, en kan ook de wandelaars aanmoedigen door een deel van het traject mee te stappen. De grote lijnen van het parcours ziet u hieronder, details volgen later.

Heusden, Beervelde, Zeveneken, Wachtebeke, Doorslaar, Overmere, Laarne, Kalken, Wetteren, Melle en terug: iets meer dan 100 km

Heusden, Beervelde, Zeveneken, Wachtebeke, Doorslaar, Overmere, Laarne, Kalken, Wetteren, Melle en terug: iets meer dan 100 km © fbdodentocht20

Dirk, Erwin en Elysha worden ook begeleid door een karavaan, die hun de kans geeft om om het uur iets te eten, of een babbeltje te slaan met vrienden en bekenden. De voorbije maanden werd er al duchtig gestapt, want de Dodentocht is natuurlijk geen salonwandeling. Midden juni stapten ze 35km, vorige week maalden ze ’s nachts 50 km af, ruim de helft van het eigenlijke parcours dat werd uitgestippeld.

Aanmoedigingen zijn zeker welkom: de kracht van de echte Dodentocht ligt vooral in de massabeleving en dat is nu net iets wat voor de drie doorgewinterde stappers achterwege blijft tijdens hun avontuur.

Sponsors of mensen die het sportieve evenement willen ondersteunen kunnen terecht op de Facebookpagina ‘Dodentocht 2.0’ en ook in praatcafé De Matroos in de Magerstraat, het start- en eindpunt van het avontuur. Te bereiken op 09 230 48 72. Geert Herman

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio