Daar is de beruchte plank in het mountainbiken weer: bij de vrouwen bleef ze wél liggen, al was daar goede reden voor

 

Mathieu van der Poel moest gisteren een kruis maken over zijn olympische ambities na een lelijke val. Naar eigen zeggen was hij niet op de hoogte dat de plank die bij één van de zogenaamde drops lag, voor de race was weggehaald. Bij de vrouwen stond vandaag de olympische mountainbike-race op het programma. En geloof het of niet: de plank bleef vandaag wel liggen.

Bij de mannen werd de beruchte plank na de verkenning weggehaald, maar bij de vrouwen lag die ook tijdens de race op het parcours. Dat meldt de Nederlandse wielerjournalist Thijs Zonneveld. Het zou de drop, waarbij er een afsprong van een steen gemaakt moet worden, gemakkelijker maken. Er was evenwel een goede reden waarom de plank dit keer wel bleef liggen. Het parcours lag er immers een pak vettiger bij dan gisteren en ook de rotsen waarvan de rensters moesten springen, lagen er daardoor gladdiger bij. Daarom besliste de organisatie om de plank te laten liggen. We vermoeden dat Mathieu van der Poel toch eens goed zal vloeken als hij het nieuws hoort.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De mountainbike-race staat gepland om 8.00 uur. Githa Michiels is de enige Belgische deelneemster.(tjm)

Meer over Olympische Spelen Live