Derde ronde is eindstation voor Alison Van Uytvanck: “Muguruza was gewoon de beste”

 

 ©  AFP

Met Alison Van Uytvanck is nu ook de laatste Belgische tennisser uitgeschakeld. Tegen de Spaanse Gabrine Muguruza (WTA 9) verloor Van Uytvanck in twee sets (4-6, 1-6).

In de eerste set begon onze landgenote moeizaam, waardoor ze meteen drie spelletjes moest prijsgeven. Een storm gooide evenwel roet in het eten, waardoor Van Uytvanck even kon bezinnen. Het leek te lonen, want ze kwam sterk uit de regenbreak. Meteen kwam ze terug tot 3-3. Uiteindelijk moest ze de eerste set toch met 4-6 aan Muguruza laten. 

In de tweede set leek het beste eraf bij de Belgische. Muguruza stoomde snel door tot 1-4. Van Uytvanck spartelde nog even tegen, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de Spaanse: 1-6.

Hoe dan ook kan Van Uytvanck terugblikken op een goed toernooi, nadat ze in de vorige ronde stuntte door Petra Kvitova uit te schakelen.

“Ze was gewoon sterk”

“Het was een moeilijke match. Ik vond dat ze op een heel hoog niveau speelde”, zei Van Uytvanck. “Ze had een goede opslag en goede returns, waardoor ze veel druk op mij zette. Met een beetje geluk stond ik 2-0 voor, want in de eerste games lag alles dicht bij elkaar, maar ik heb mij goed herpakt na de regenpauze en de eerste set ging erg gelijk op. Maar goed, ze was gewoon sterk.”

Bij 4-4 en 0-15 geloofde onze landgenoten nog in haar kansen, nadat ze een achterstand van 3-0 goed had gemaakt, maar de kwaliteit van het tennis en Muguruza’s ervaring maakten het verschil.

“Ik vond dat ik best goed speelde en dat het leek dat ze niet goed in haar element was”, klonk het. “Maar ze is een topspeelster, en die meisjes kunnen plots hun niveau opkrikken om het verschil te maken. Het is niet voor niets dat ze in de top tien van de wereld staat en dat ze al grandslamtoernooien heeft gewonnen. Ik voelde echt het mes op de keel. Dus moest ik beginnen te forceren, en dat leidde tot fouten. Ze was simpelweg de beste vandaag.”

 (TM)

Meer over Alison Van Uytvanck

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie