‘De Buurtpolitie’ zamelt goederen voor Wallonië in aan AD Delhaize

De Buurtpolitie: zaterdag aan het werk in Lochristi 

De Buurtpolitie: zaterdag aan het werk in Lochristi © ghl

Lochristi -

De Buurtpolitie houdt komende zaterdag een oogje in het zeil aan de supermarkt aan de Bosdreef in Lochristi. Niet dat de criminaliteit daar hoogtij viert: één en ander kadert in de inzamelactie van goederen voor de getroffen regio’s in Wallonië. En dan is ‘spoedarts’ Luc Van de Velde nooit veraf.

EHBO Vlaanderen zette als eerste zijn schouders onder hulp aan de door watersnood getroffen gebieden in het zuiden van het land. Na een inzamelactie op de Lootse zetel in de Bosstraat vertrokken er vorige week meteen drie bestelwagens bruikbare goederen naar Hotton en de omliggende dorpen. Op een moment dat er nog heel wat over en weer werd gediscussieerd en gespeculeerd wat er echt nodig was om mensen te helpen, en initiatieven van de verschillende bestuursniveaus op zich lieten wachten.

“Ook maandagmiddag zijn we teruggekeerd uit de regio met de goederen die bij Dranken De Clercq afgelopen weekend konden worden verzameld”, zegt Luc Van de Velde. “De nood aan voedsel, hygiënische producten, groenten en fruit is er nog bijzonder hoog. Veel mensen zitten nog op de eerste verdieping van hun woning te wachten op echte hulp, terwijl het water nog 20 cm hoog staat in hun straat. Wij concentreren ons nu op 350 gezinnen bij wie de nood het hoogst is. Ondertussen hebben we al 14 ton materiaal naar daar gebracht.”

Buurtpolitie is zaterdag paraat

EHBO Vlaanderen is ondertussen aan een volgend initiatief toe. Zaterdag 31 juli komen vijf acteurs van De Buurtpolitie, de scripted realityreeks van VTM, naar Lochristi. Wie fan is van de reeks zal zeker inspecteur Obi Basu, inspecteur Robin Verhagen, buurtbewoner ‘Stafke’ Van Hee en Tom Vaneetvelde van het speciaal interventieteam herkennen, samen met gastacteur en ‘spoedarts’ Luc Van de Velde.

“De hele voormiddag zullen er aan de ingang van AD Delhaize flyers worden uitgedeeld met daarop de producten die echt belangrijk zijn voor de slachtoffers in de getroffen regio”, vertelt Luc. “Mensen krijgen dan de kans om die in de winkel aan te kopen en nadien via de acteurs ter plaatse af te geven. Dezelfde middag nog vertrekken we rechtstreeks vanuit Lochristi naar Hotton met de hopelijk enorme hoeveelheid ingezamelde goederen.”

 Geert Herman

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio